FOTO Paljenjem prve adventske svijeće počeo Mali Advent u Marofu

vv | 27.11.2022. u 09:57h | Objavljeno u Društvo

Paljenjem prve adventske svijeće kod Kulturnog centra Ivan Rabuzin u subotu je svoja vrata otvorio "Mali Advent u Marofu". Iako mali, novomarofski Advent programom je bogat i sadržajan i već tradicionalno privlači velik broj građana koji uz razna događanja uživaju u najljepšem dobu u godini.

Paljenje prve adventske svijeće koje je uveličao nastup mališana iz Dječjeg vrtića Bambi samo je uvertira u bogat program koji građane očekuje tijekom cijelog prosinca, a da sadržaja ne bi nedostajalo pobrinuli su se gradska Turistička zajednica, Pučko otvoreno učilište, Grad Novi Marof i KUD Marof.

- Već tjedan dana traje sajam prigodnih ukrasa i poklona u holu Kulturnog centra, a tijekom prosinca bit će tu dječjih predstava, raznih prigodnih radionica, izložbi, nastupa plesnih skupina, godišnjih priredbi naših škola i vrtića, rođendana Kina, posjeta svetog Nikole kojeg najmlađi nestrpljivo iščekuju te brojnih drugih sadržaja – najavila je voditeljica Turističke zajednice Novog Marofa Renata Horvatić te dodala kako će u bogatom programu svatko moći pronaći ponešto za sebe.

Advent_program.jpg

Tako je iduće subote na redu veliki, godišnji koncert KUD-a Marof za čiji se nastup uvijek traži karta više. Njihovi gosti ove su godine članovi KUD-a Moreška s otoka Korčule koji će zajedno s njima uveličati paljenje druge adventske svijeće.

Da će u bogatom programu svatko uspjeti pronaći nešto za sebe potvrdio je i gradonačelnik Siniša Jenkač pozvavši sve građane da se pridruže "Malom Adventu u Marofu".

-Nakon dvije pandemijske godine naš mali, ali veliki Advent vraća se u punom sjaju i obimu. Drago mi je da je tradicija nastavljena i da ćemo najljepše i najradosnije doba u godini ponovno provoditi kao i prijašnjih godina, u zajedništvu i druženju, uz puno sadržaja za velike i male i blagdanskoj atmosferi koja će tijekom cijelog prosinca vladati kod Kulturnog centra Ivan Rabuzin – kazao je Jenkač.

Finale cijelog adventskog programa je nezaobilazan Doček u podne koji u Grad Novi Marof iz godine u godinu privlači sve veći broj gostiju. Tome pridonosi i zimski Šic na bic u organizaciji Udruge Mladi za Marof, ali i Šetnja Rabuzinovim bregima.

Galerija slika