FOTO: Otvorena Ledena čarolija, Čehok: Ne iznajmljujem kućice ni šoferu ni čistačici Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Otvorena Ledena čarolija, Čehok: Ne iznajmljujem kućice ni šoferu ni čistačici

| 29.11.2019. u 18:01h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

- Ledena čarolija je tu, ovaj ugođaj našeg prekrasnog Starog grada s lampicama, s ledenim toboganom i klizalištem dočarava zimsku čaroliju, zimsku bajku,međutim, vrijeme je toplo, a ja bih volio da padne malo snijega jer djeca sada ne idu u školu a da je malo snijega došla bi ovdje, grudala bi se i sanjkala, kao što smo se mi nekada na plastičnim vrećama i onome što smo imali . Varaždin ima odlične uvjete i predispozicije da postane grad koji će, uz Zagreb, na kontinentu imati stvarno pravi adventski ugođaj, jer smo baš takav grad, koji je mali, skučen, u kojem možete u središtu grada sve obići. Ove godine imamo dva nova sadržaja, a ono što definitivno sljedeće godine treba dopuniti je nešto za sve generacije. Ove smo godine počeli s malo više koncerata, više izložbi događanja i radionica u Uskoj ulici, a imamo još jedan trg - Habdelićev. Ponudu treba proširiti., što ćemo i učiniti. Prošle smo godine imali veliki rast i dolazaka i noćenja,do sada najveći rast koliko pratim, a nadam se da će se to nastaviti. I ove godine imamo tobogan, a prošle smo godine imali više od 20 tisuća djece koja su se spustila na toboganu gdje se mogu spustiti i stariji - rekao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok prilikom otvorenja Ledene čarolije na Starom gradu u Varaždinu.

Uz Stari grad je smješten ledeni park s klizalištem i stazama za klizanje površine oko 1000 m2, no tu je i posebnost koja Varaždin čini drugačijim od drugih. Riječ je o ledenom toboganu dugačkom čak 30 metara, površine 120 m2 s kojeg se spušta u gumenim zračnim kolutovima, posebno dizajniranim kako bi ih mogli koristiti i djeca i odrasli. Koliko košta Ledena čarolija Čehok nije mogao odgovoriti.

- To još ne znamo u ovom trenutku jer čeka se povrat novaca od ulaznica i nakon toga ćemo moći napraviti računicu, ali u Zagrebu samo se za marketing daje 5 i pol milijuna kuna, a mi za marketing dajemo 0,1 posto od toga. Vjerujem kada se sve zbroji ukupno će se ovdje okrenuti oko 500 tisuća kuna a mislim, da ćemo imati pravu zimsku priredbu koja može postati tradicionalna i još se proširiti za malo novaca - naglasio je gradonačelnik Čehok.

Upitan tko iznajmljuje kućice za potrebe adventa u Varaždinu gradonačelnik je rekao:

- Kućice u Varaždinu iznajmljuje Gradska tržnica odnosno njeni kooperanti tako da ja ne iznajmljujem ni šoferu ni čistačici - odgovorio je Čehok.

 

Galerija slika