FOTO Otvoren Aquapark - atrakcija za velike i male!

VV | 10.7.2021. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

Otvoren je Aquapark - jedan od rijetkih u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Javna ustanova Gradski bazeni koja upravlja kupalištem angažirala je tvrtku Darkis iz Zagreba koja je na 700 četvornih metara vodene površine postavila desetak atrakcija na napuhavanje na koje smo navikli na plažama uz more.

Riječ je o setu atrakcija na vodenoj površini koje omogućavaju zanimljivo i aktivno provođenje vremena uz vodu ponajprije djece i mladih. Na njima može istovremeno biti maksimalno 70 osoba, a kako bi sve bilo u najboljem redu, organizirano je dežurstvo spasilačke službe.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj danas je razgledao novu vodenu atrakciju na varaždinskom moru u koju je Grad Varaždin uložio novce kako bi građanima omogućio nešto novo.

- Nadam se da će naši mališani uživati u tom sadržaju. Nama je ovdje najvažnija sigurnost pa će se ovaj objekt čuvati 24 sata na dan, a istovremeno će biti angažirano po troje zaštitara i spasioca. Cilj nam je da se svi dobro zabave i osjećaju – rekao je Bosilj. 

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković istaknula je kako joj je izuzetno drago na novim sadržajima, ali da je ovo i prilika za suradnju Trnovca i Varaždina u cilju razvoja kontinentalnog turizma povezanog s Aquacityjem. 

- Aquacity dijelimo s Općinom Trnovec Bartolovečki i neminovno je da surađujemo što mi i želimo. Mislim da će ta suradnja u budućnosti biti plodonosna jer mi ovdje imamo ozbiljnih planova. U likvidaciju ide tek tvrtka Aquacity koja je nagomilala pet milijuna kuna minusa, ali ovaj prostor ima ogroman potencijal kojega ćemo zajedno s našim partnerima privesti već za slijedeću sezonu svrsi na takav način da će to biti najljepše kupalište kontinentalne Hrvatske - najavio je Bosilj.

Aquapark će raditi od 10 do 20 sati. I dok je kupanje na Aquacityu besplatno, korištenje Aquaparka se naplaćuje: sat vremena korištenja Aquaparka je 30 kuna, dva sata 50 kuna, a cjelodnevno korištenje 90 kuna po osobi.

Tko je već isprobao Aquapark pogledajte u fotogaleriji Krešimira Đurića.