FOTO: Osnovnoškolci i srednjoškolci pokazali tko je najbolji u pružanju prve pomoći Foto: GDCK Varaždin

FOTO: Osnovnoškolci i srednjoškolci pokazali tko je najbolji u pružanju prve pomoći

V.M./Varaždinske vijesti | 13.3.2017. u 18:33h | Objavljeno u Društvo

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin je 11. ožujka 2017. godine, organiziralo natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u IV. osnovnoj školi Varaždin.

Na natjecanju su sudjelovali učenici I. osnovne škole, IV. osnovne škole, V. osnovne škole, VI. osnovne škole, Osnovne škole Vidovec i Osnovne škole Šemovec kao podmladak Crvenog križa te učenici srednje Gospodarske škole, Strojarske i prometne škole, Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole kao mladež.

Provjeravalo se znanje o Pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu i međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te pismeni i praktični dio provjere znanja iz pružanja prve pomoći.

Natjecatelje su pozdravile pročelnica Upravnog odjela za društvenu djelatnost grada Varaždina Danijela Vusić i predsjednica Skupštine GDCK Varaždin Branka Rodek.

Cilj ovog Natjecanja bio je motivirati mlade za humanitarno djelovanje u zajednici, stvaranje osjećaja solidarnosti i formiranje stavova o potrebi odgovornog ponašanja prema sebi i drugima.

Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa VI. osnovne škole Varaždin s mentoricom prof. Valentinom Vrbec, a u kategoriji mladeži prvo mjesto osvojila je ekipa Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole s mentoricom Zdenkom Ribić Dugandžić.

Pobjedničke ekipe idu na međužupanijsko natjecanje koje će se održati u Kraljevcu u Međimirskoj županiji 8. travnja 2017. godine.

Označeno u