FOTO Obilježen Svjetski dan turizma, u srcu Varaždina predstavljeno najbolje što županija ima! Foto: Krešimir Đurić/Varaždinska županija

FOTO Obilježen Svjetski dan turizma, u srcu Varaždina predstavljeno najbolje što županija ima!

VV | 30.9.2023. u 15:08h | Objavljeno u Društvo

Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma, Turistička zajednica Varaždinske županije zajedno sa sustavom turističkih zajednica s područja Varaždinske županije ove subote 30. rujna na varaždinskom Korzu pripremila je prigodnu prezentaciju. Tako su na jednom mjestu predstavljene brojne aktivnosti i manifestacije koje organiziraju turistički djelatnici iz svih gradova i područja županije tijekom godine za domaće i strane goste, odnosno prema riječima direktora Turističke zajednice Varaždinske županije Gorana Mališa predstavljeno je sve ono najbolje iz Varaždinske županije – županije s pričom.

DSC_8901.JPG

- Svako mjesto toliko je turističko, koliko to njegovi mještani žele, a mislim da želje i volje ne nedostaje u Varaždinskoj županiji kada je riječ o turističkoj ponudi. Prilika je ovo da predstavimo sve naše turističke zajednice gradova i područja koje se nalaze na području Varaždinske županije, dok su nas husari, purgari, vitezovi Ivanovaca, Ivanečka rudarska četa, Ludberga i rimski vojnici vratili u neka prošla vremena. Nažalost, nismo mogli ovdje pokazati ono čega u našoj županiji ima pregršt, a to su prirodne ljepote, ali naše turiste svakako pozivamo na Ivanščicu ili Ravnu goru ili pak do prekrasne Drave koju mogu razgledati i uživati u aktivnostima na vodi – rekao je Mališ.

Uz uživanje i degustaciju tradicijskih gastronomskih delicija i vina naših nagrađivanih vinara, posjetitelji su mogli dobiti informacije o manifestacijama koje nas očekuju do kraja godine.

OVA.jpg

- Do 4. listopada još traju Varaždinske barokne večeri, tijekom ovog vikenda održava se Čiselsko prošćenje v Remetincu, a predstavljen je i "Wine & Walk“ - uspješni koncept povezivanja enogastronomskog i outdoor turizma u novi turistički proizvod s iznimnom promocijskom i turističkom vrijednošću koji će se ove godine održati u Cestici 14. listopada ove godine i u Ludbregu 4. studenog. Dio vinske ponude koju će šetači degustirati na ovoj manifestaciji kušali su posjetitelji od vinara s područja turističkih zajednica Sjever Zagorja i Centar svijeta. Od zimskih manifestacija očekuje nas do sada najveći Advent u Varaždinu koji uz različite zabavne i gastronomske sadržaje, ove godine donosi "Čarobni Grad Djeda Mraza“ a počinje već 25. studenoga – najavio je direktor TZ Varaždinske županije.

Predstavljenje_TZ_Zupanije_9.jpg

Podršku turističkim djelatnicima uz njihov dan došli su dati i načelnici i gradonačelnici, kao i saborski zastupnici s područja Varaždinske županije, a štandove je obišao i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj u društvu gradonačelnika Schaffhausena Petera Neukomma.

Kako je bilo na predstavljanju pogledajte u fotogaleriji.