FOTO Navalno vozilo JVP Varaždin pripalo DVD-u Varaždin, a njihovo - vatrogascima Jalkovca Foto: Krešimir Đurić

FOTO Navalno vozilo JVP Varaždin pripalo DVD-u Varaždin, a njihovo - vatrogascima Jalkovca

VV | 12.5.2021. u 15:00h | Objavljeno u Društvo

U dvorištu Vatrogasnog doma u Trenkovoj ulici u Varaždinu danas je obavljena primopreda vatrogasnih vozila u okviru Gradske vatrogasne zajednice Varaždin. 

JVP Varaždin svoje je navalno vozilo dalo na korištenje DVD-u Varaždin, a oni su svoje kombinirano vozilo dali DVD-u Jalkovec.

- Na taj način, ovim krugom, vozila dajemo na korištenje vatrogasnim društvima. Veseli me što na taj način uspijemo podmiriti sve potrebe i zadržati sva vozila koja su još u funkciji jer kad dođe do većih požara sva će ta vozila biti u funkciji i u dobrim su rukama - rekao je predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Tomislav Bogović.

Zamjenik glavnog zapovjednika JVP Varaždin Božidar Horvat rekao je kako se radi o doniranom vozilu iz MUP-a, koje su dobili 1999. godine.

- To je vozilo bilo potpuno neopremljeno. Tek 2005. godine uložili smo znanta sredstva kako bismo ga stavili u funkciji. Opremili smo ga elektroagregatom, rasvjetnim stupom i nosačem za ljestve, a nakon toga smo ga opremili i hidrauličnim alatom i motornim ventilatorom, te je tako vozilo postalo drugo navalno vozilo u JVP Varaždin. Sada ga predajemo DVD-u Varaždin. Želim da ga članovi DVD Varaždin što više koriste za vježbe, a što manje za intervencije - rekao je Božidar Horvat, zamjenik glavnog zapovjednika JVP Varaždin.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok rekao je kako su u protekle četiri godine najviše i najčešće bili - upravo kod vatrogasaca.

- Nigdje nismo bili toliko koliko kod vatrogasaca i mislim da nam je to za pohvalu. Nažalost, prije nas nije se ulagalo u vatrogasce, dok smo mi u ovih četiri godine uložili sve što smo mogli, ne samo u vozila, nego i u opremu uz odličnu uvježbanost naših vatrogasaca. Građani mogu vidjeti da vozilo odlično izgleda, ali mi moramo imati nova vozila i moramo biti potpuno sigurni. Sama činjenica da JVP Varaždin vozilo daje DVD Varaždin, a oni DVD Jalkovec je pokazatelj da će vatrogasci sve ono što je Grad uložio, odnosno građani, višestruko vratiti. Nema boljeg i isplativijeg ulaganja nego u naše vatrogasce, bilo da je riječ o vozilima ili opremi i građani Varaždina mogu biti potpuno sigurni. Jamstvo za to su naši vatrogasci - rekao je Čehok, koji je dodao kako će se do kraja ove godine izgraditi garaža i novi dom u Jalkovcu.

Na vozilima su se zahvalili zapovjednici DVD-a Varaždin i DVD-a Jalkovec, a kako je bilo na primopredaji vatrogasnih vozila pogledajte u fotogaleriji Krešimira Đurića.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci