FOTO Na najljepšem balkonu Doma za starije: "Pijemo kavicu i uživamo u cvijeću" Foto: Krešimir Đurić

FOTO Na najljepšem balkonu Doma za starije: "Pijemo kavicu i uživamo u cvijeću"

| 13.7.2022. u 13:44h | Objavljeno u Društvo

- Mi uživamo na svom balkonu, pokraj cvijeća pijemo kavicu i puno nam to znači. Zato nam je drago što smo dobile nagradu - rekle su nam "cimerice" Štefanija Rumplin i Nada Divjak, čiji je balkon proglašen najljepšim u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin.

O cvijeću zajedno brinu i uživaju u njemu.

- Cvijeće sam zasadila kad je gospođa Štefanija bila u bolnici, da ju iznenadim kad se vrati, to joj je bio najbolji poklon, a od tada zajedno brinemo o cvijeću - rekla nam je gospođa Nada.

- Sve cvijeće je lijepo, samo treba odabrati ono koje može lijepo rasti u tim uvjetima, dobro kombinirati i, naravno, njegovati - dodala je gospođa Štefanija.

Budući da vole cvijeće, nije im teško njegovati ga. Kako kažu, uživaju u tome pa im ni ne predstavlja brigu.

Dom za starije i nemoćne osobe Varaždin već tradicionalno organizira izbor najljepšeg balkona, a cilj je potaknuti korisnike Doma na aktivno sudjelovanje u uređenju prostora u kojem žive i tako doprinijeti ljepšoj i ugodnijoj životnoj sredini.

- Ovakva događanja i okupljanja na aktivnostima našim korisnicima jako puno znače, osobito nakon zatvaranja tijekom pandemije. Korisnicima koji uređuju svoje balkone to je zadovoljstvo, a pohvalio bih i članove Eko grupe koji uređuju okoliš Doma. Svi oni zajedno doprinose ljepšem izgledu Doma - istaknuo je ravnatelj Doma Alen Runac, dodavši kako cvijeća nikad nije previše, ali i da će u narednom razdoblju fokus biti na uređenju unutrašnjosti Doma.

Što se samog izbora tiče, i ove je godine ocjenjivačkoj komisiji u kojoj su bile se predstavnice "Parkova", Cvjećarnice "Mira" i Varaždinskih vijesti bilo teško odabrati najljepši balkon, jer svaki je od njih poseban i lijep na svoj način. A uz to što donose ljepotu boju i mirisa, neki od njih su i korisni na drugi način - naime, na nekoliko su se balkona počele crvenjeti i rajčice.

Osim pobjedničkog balkona, nagrade su dobile i Kata Abramac i Zorica Trubić (2. mjesto), Danica Đurin i Marija Mikulčić (3. mjesto) Katica Jurman (4. mjesto) te Katica Dujmić (5. mjesto).

A priznanja za svoj trud i rad dobili su i članovi Eko grupe, čije ruke neumorno brinu o cvijeću, zelenilu i okolišu Doma: August Šenkiš, Ivana Vidaček, Dragica Gašparović, Katica Vuković, Julijana Hržić, Verica Horvatić, Marija Poustecki, Emilija Jambrešić i Josip Bešenić.

Svečanost proglašenja najljepših balkona dodatno su uljepšali korisnici Doma svojim stihovima i pjevanjem.