Na međunarodnoj izložbi inovacija ARCA uspješan i Filip Krsnik iz III. OŠ Varaždin Foto: Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždin

Na međunarodnoj izložbi inovacija ARCA uspješan i Filip Krsnik iz III. OŠ Varaždin

VV | 16.10.2023. u 14:07h | Objavljeno u Društvo

Od 12. do 14. listopada u Zagrebu je održana 21. izložba inovacija ARCA 2023. Izložba je održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici uz sudjelovanje mnogobrojnih inovatora iz raznih područja tehnike iz više zemalja.

- S automatiziranim uređejem za sječenje žice do zlatne medalje na ARCA-i!

Također su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske koji su sudjelovali na nekim izložbama i smotrama nižeg ranga. Tako su se na ovu smotru plasirali učenici čiji radovi su odabrani na smotri Klubova mladih tehničara i slobodnih aktivnosti osnovnih škola koja je održana u Zagrebu u OŠ Retkovec 30. lipnja 2023. godine. Među njima bio je i rad učenika III. OŠ Varaždin Filipa Krsnika "Robotska ruka na hidraulički pogon", mentorice, učiteljice tehničke kulture Ines Brckan. Zahvaljujući inovaciji dopune rada robotske ruke Filip je sudjelovao na ovoj smotri gdje je dobio priznanje i brončanu medalju. Na smotri je Filip sudjelovao u organizaciji i ispred Društva pedagoga tehničke kulture Varaždin.

Nositelj sudjelovanja učenika na smotri je Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture. Osim Filipa, ispred Saveza je sudjelovalo još četvero učenika – dvoje iz Međimurske županije i dvoje iz grada Zagreba.