FOTO Na Franjevačkom trgu održana tradicionalna akcija "Sigurno u školu"

vv | 12.9.2023. u 11:51h | Objavljeno u Društvo

Danas je u organizaciji Hrvatskog autokluba i uz potporu Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije te PU varaždinske na Franjevačkom trgu u Varaždinu održana tradicionalna akcija "Sigurno u školu".

Akciju su podržali i gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, predsjednik županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama dr.sc. Zvonimir Sabati, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, predstavnik PU varaždinske Dražen Serini, kao i Sanja Herceg, zamjenica pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije.

Predsjednik Savjeta za sigurnost prometa na cestama je naznačio kako je najvažniji cilj ove akcije osigurati da najmlađi sudionici u prometu budu što sigurniji.

- Sigurnost naših učenika,  a posebno prvašića nam je zaista najvažnija i raduje me da sudjelujemo u ovoj akciji. Na području naše županije postavljeni su plakati na autobusnim nadstrešnicama, a osigurali smo i zaštitne prsluke za sve učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola na području županije. Za prvašiće smo osigurali reflektirajuće prsluke, a drago mi je da se u ovu edukativnu akciju  uključuju i roditelji - rekao je Sabati.

Gradonačelnik je rekao kako su svima djeca na prvom mjestu te se stoga i organiziraju ovakvi događaji.

- Djelatnici policije obilaze i vrtiće i škole, vrše pojačane ophodnje, a sve u cilju izbjegavanja prometnih nesreća. Mi smo svih 351 prvašića opremili reflektirajućim trakama te molim  sugrađane da ih posebno zamijete i paze na njih - rekao je Bosilj.

Dražen Serini iz PU varaždinske je istaknuo kako  policija svake godine prilikom početka školske godine pojačano pokriva sve prometnice u zonama škola s ciljem da se zaštite djecu u prometu.

- I ovim putem apeliramo na sve vozače, ali i na djecu, odnosno učenike  da maksimalno poštuju prometne propise, i to ne samo u zonama blizu škole nego u cijelom prometu - rekao je Serini.

Predstavnica HAK-a Anica Puškadija je također pohvalila akciju.

- Ova akcija se provodi već više od pedeset godina i moram istaknuti kako se njome želi  educiramo djecu kako se prelazi preko zebre bez policajca, bez semafora i slično. Akcija je prvenstveno namijenjena prvašićima koji se prvi puta samostalno susreću s cestom, a nisu svjesni opasnosti koje im prijete. Zato i organiziramo ovakvu vrstu akcije da im pomognemo - rekla je predstavnica HAK-a Anica Puškadija.