FOTO Na FOI-u otvorena izložba fotografija koja spaja sjever i jug Hrvatske

Varaždinske vijesti | 22.9.2017. u 08:10h | Objavljeno u Društvo

U prostorima Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu na inicijativu profesora Dragutina Kermeka, člana Fotokluba Sloboda, otvorena je izložba pod nazivom „Zelena i plava Hrvatska“.

Izloženo je 30-ak fotografija na temu prirodne, kulturne i tradicijske baštine Hrvatske.

Svoje radove predstavilo je 11 autora, najeminentnijih hrvatskih fotografa. Redom to su iz Splita Goran Leš, Tom Dubravec i Duje Klarić, dok varaždinski Foto klub Sloboda predstavljaju Darko Gorenak, Željko Hajdinjak, Tomislav Blaži, Dragutin Kermek, Marko Jurinec, Siniša Sović, Branko Težak i Andrej Švoger.

Spajanjem hrvatskog sjevera i juga kroz fotografiju, članovi oba foto kluba željeli su istaknuti svu ljepotu i raznolikosti Hrvatske od Mure i Drave, preko velebitskih vrhova do jadranske obale i otoka. Fotografije nude dragocjeno putovanje kroz vrijeme te daju uvid u sve posebnosti hrvatskog prostora od antičkih vremena, umjetničkog uzleta u vrijeme renesanse i baroka pa sve do modernog doba – rekao je predsjednik Fotokluba Sloboda Željko Hajdinjak.

Izložbu je otvorio Neven Vrček, dekan varaždinskog FOI-a, koji je naglasio kako mu je iznimno drago što otvara već treću izložbu fotografija u prostorima FOI-a.

izlozba foi sloboda1

izlozba foi sloboda2

izlozba foi sloboda3