FOTO Na 8. festivalu varaždinskih dvorišta svoja je vrata otvorilo čak 16 dvorišta u povijesnoj jezgri Foto: Krešimir Đurić

FOTO Na 8. festivalu varaždinskih dvorišta svoja je vrata otvorilo čak 16 dvorišta u povijesnoj jezgri

Varaždinske vijesti | 17.6.2023. u 14:14h | Objavljeno u Društvo

Festivalska sezona u Varaždinu službeno je odavno krenula, a Festival varaždinskih dvorišta izvrsna je prilika za istraživanje grada i dobar provod u Varaždinu.

Osmo izdanje festivala u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina održava se ovaj vikend, danas i sutra, 17. i 18. lipnja.

Svoja je vrata otvorilo čak 16 dvorišta u povijesnoj jezgri, u kojima posjetitelje očekuje atraktivan program, od glazbe, koncerata, predstava, mode, umjetnosti, tradicijske kulture, hortikulture, gastronomije, radionica do edukativnih programa.

Uz dvorišta kulturnih institucija, koja su svakodnevno dostupna javnosti, posjetitelji će imati prilike „zaviriti“ i u ona privatna, skrivena iza raznobojnih haustora koja pažljivo čuvaju svoje brojne tajne.

Festival su i ove godine dodatno obogatili varaždinski ugostitelji koji su pripremili prigodne festivalske menije, a prvi se put u Festival uključuju i slastičarnice.

Današnji programi u sklopu Festivala bit će održani i od 17 do 21 sat, a sutra od 10 do 13 sati. Posjetili smo današnji program i pogledajte što je naš foto reporter Krešimir Đurić snimio.....