FOTO Motori "zagrmjeli" varaždinskim ulicama, u defileu stotine motociklista

VV | 14.5.2022. u 17:44h | Objavljeno u Društvo

Varaždin je ovog vikenda u znaku motorijade. Moto susret koji je okupio više od 500-ak motociklista ih Hrvatske i susjednih zemalja održava se na varaždinskom Aquacityju, a danas je u sklopu motorijade održan i tradicionalni defile motociklista.

Motoristi su "zagrmjeli" varaždinskim ulicama, a u povorci su prošli i kroz okolna naselja, Kućan Marof, Kelemen, Jalžabet, Šemovec i Trnovec Bartolovečki te svojom pojavom izazvali oduševljenje brojnih mještana.

Uz tri dana žestokog rocka, organizatori, MK Baroker pripremili su zabavni program uz tradicionalne moto igre, a motorijadu je danas službeno otvorio zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković.

- Drago mi je da su Barokeri uspjeli organizirati jedan ovakav susret jer treba udahnuti život Aquacityu i jednom ovakvom prostoru. Nakon dvije pandemijske godine danas je Varaždin ponovo bio pun događanja. U centru je danas bilo puno toga, a poslijepodne i navečer će se preseliti na Aquacity gdje se očekuje puno motorista. To nije samo motosusret, to je reklama za Varaždin i cijeli ovaj kraj. Nadam se da će se ova tradicija nastavit jer ovo je jedan od dobrih primjera kako se to može uspješno napraviti - rekao je Marković i najavio kako će MK Baroker u Gradu Varaždinu i dalje imati dobrog partnera u organizaciji takvih susreta.

Predsjednik MK Baroker Saša Žganjer zahvalio se na podršci svima koji su pomogli u organizaciji morosusreta te sponzorima.

- Potrudili smo se vratiti staru tradiciju motosusreta u Varaždinu poznatu po dobrim feštama i varaždinskim Barokerima. Vratili smo se na naš Aquacity koji je odličan prostor za održavanje ovakvih susreta, a osigurali smo i kampiranje za sve motocikliste koji ostaju duže - rekao je Žganjer.

Kako je prošao defile i kakva je atmosfera na Aquacityju zabilježio je naš fotoreporter Krešimir Đurić.