FOTO Na Međunardonu izložbu pasa - CACIB Varaždin stiglo 650 pasa iz cijele Europe

VV | 14.5.2022. u 12:12h | Objavljeno u Društvo

Na poligonu Kinološkog društva Varaždin ovog se vikenda, 14. i 15. svibnja održava Međunarodna izložba pasa - CACIB Varaždin 2022.

U sklopu ove manifestacije održavaju se dvije međunarodne izložbe na kojima će vlasnici predstaviti svoje pse, a danas se u sklopu izložbe održavaju i četiri specijalne izložbe pasa: izložba pinčera i šnaucera, izložba dalmatinskih pasa, izložba bišona i srodnih pasmina te izložba hrtova.

Izložba pasa na Dravi i ove je godine privukla brojne posjetitelje koji su došli vidjeti različite pasmine pasa na jednom mjestu, a izložbu je otvorio varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

- Kao ponosan vlasnik psa, uvijek me veseli obići ovakve izložbe, a sad kao predstavnik grada domaćina Međunarodne izložbe pasa, srdačno vas pozdravljam i želim dobrodošlicu u Varaždin. Drago mi je što se tradicija izložbe nastavlja i ove godine, na zasigurno jednoj od najljepših lokacija u Hrvatskoj za ovakve manifestacije i drago mi je što ste se okupili u ovako velikom broju da našim sugrađanima i posjetiteljima prezentirate ove prelijepe pse. Pozivam Varaždinke i Varaždince da iskoriste vikend, povedu djecu, razgledaju izložbu i upoznaju neke od rijetkih pasmina s kojima se inače nemaju prilike susresti. Grad Varaždin je prijatelj životinja i uvijek će podržavati ovakve manifestacije koje su ujedno i dobra promocija našeg grada - rekao je Bosilj kojem su se u obilasku izložbe pridružili predsjednica varaždinskog Kinološkog društva Tatjana Kanjuh i dopredsjednici Gabrijel Perši i Pavao Kostanjevec.

Organizatori izložbe su Kinološko društvo Varaždin 1181 i Hrvatski Kinološki savez, a na izložbi će biti predstavljeno  650 pasa iz cijele Europe.

Pse ocjenjuju ugledni međunarodni domaći i strani suci iz Mađarske, Austrije, Slovenije, Slovačke i Srbije.

Izložba je otvorena još sutra, a organizatori su za posjetitelje pripremili ugostiteljsku ponudu te kutak s opremom i hranom za pse.

Cijena ulaznice je 20 kuna, dok je ulaz na izložbu za djecu besplatan.