FOTO: Medicinska škola 60. obljetnicu proslavila svečanom sjednicom

| 8.6.2018. u 16:41h | Objavljeno u Društvo

Medicinska škola ove godine slavi 60. obljetnicu, a tom je prilikom jučer održana i svečana sjednica.

- Iz naše škole izašlo je puno uspješnih mladih ljudi koji se danas nalaze zaposleni u struci ili su nastavili školovanje. Javljaju nam se bivši učenici iz cijelog svijeta koji su uspješni liječnici, medicinske sestre, farmaceuti, sveučilišni profesori. To doista pokazuje kvalitetu naše škole - rekla je povodom svečane sjednice ravnateljica Medicinske škole Mirjana Grabar Kruljac, koja je ujedno najavila i planove za budućnost.

- Imamo jako puno planova za dalje, pred nama je nova dionica. Jedan od prvih ciljeva koji želimo ostvariti je da budemo Regionalni centar inovativnih zdravstvenih tehnologija. Pripremao dokumentaciju, prijavit ćemo se na natječaj i vjerujem da će se prepoznati naša kvaliteta. Cilj centra je pružanje usluge i obrazovanje koje nema ni jedna škola tako da učenici i nastavnici iz drugih škola mogu dolaziti k nama na edukaciju. Pružati ćemo i vanjske usluge specijalizacije i tu vidimo održivost centra. Nadamo se da će to biti dobro - istaknula je ravanteljica.

U tome će im zasigurno pomoći i činjenica da je Medicinska škola nedavno proglašena kako najbolja škola u u području zdravstva u Hrvatskoj, na čemu im je čestitala i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

- Medicinska škola je prema preliminarnim bodovima koji se odnose na potencijale za osnivanje regionalnih centara kompetentnosti, najbolja škola u području zdravstva u Hrvatskoj. To očito pokazuje veliki napor i trud koji je uložen u razvoj ove škole i na tome im čestitam - rekla je ministrica.

Uspjeh škole pohvalio je i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak
- Kad se medicinska škola prati kroz svoj 60-godišnji razvoj, kroz svoju povijest, doista možemo reći da je iza njih jedno bogato i dobro razdoblje, vrlo uspješno razdoblje. Razvili su se u svim smjerovima koje medicinska struka zahtijeva. Proglašenje Medicinske škole kao najbolje u svojem sektoru je samo potvrda izuzetno dobrog rada ali i obveza za daljnja ulaganja, ne samo škole nego i Varaždinske županije kao osnivača škole - rekao je zamjenik župana Paljak.

Na 60. obljetnici Medicinskoj su školi čestitali i predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestra Slava Šepec, predsjednica Hrvatske komore primalja Barbara Finderle te mnogi bivši učenici, među kojima je i saborski zastupnik Josip Križanić.