FOTO "Max" i deveti puta pronašao zvijezde na talentshowu u Glazbenoj školi Varaždin! Foto: Krešimir Đurić/Facebook Gospodarska škola Varaždin

FOTO "Max" i deveti puta pronašao zvijezde na talentshowu u Glazbenoj školi Varaždin!

VV | 11.11.2023. u 12:55h | Objavljeno u Društvo

U Glazbenoj školi u Varaždinu jučer navečer, 10. studenog održan je 9. "Max sucht den Superstar II", talentshow na njemačkom jeziku koji je okupio više od 80 učenika srednjih škola iz šest hrvatskih županija. Učenici su se predstavili kroz scenske i glazbene nastupe na njemačkom jeziku, a posebnost je u tome što većinu nastupa i izvedbi osmišljavaju sami učenici sa svojim mentorima. Organizator ovog talentshowa je Gospodarska škola Varaždin i Udruga Ekult.

max14.jpg

- Dosad smo nastupali u našoj školsko-sportskoj dvorani, bili smo i u kazalištu, online za vrijeme pandemije i evo sada smo ponovno uživo, i to u Glazbenoj školi Varaždin, koja je domaćin i kojoj na tome zahvaljujem, kao i našim sponzorima koji su osigurali vrijedne nagrade za najbolje – istaknula je Jasminka Kelemen, ravnateljica Gospodarske škole Varaždin te dodala kako ovaj talentshow povezuje i unapređuje suradnju između svih koji su zainteresirani za aktivnim uključenjem u rad na promociji njemačkog jezika, višejezičnosti te potiče osobni i profesionalni razvoj svih sudionika, posebno mladih.

TKO JE ODUŠEVIO?  Prvo mjesto za grupni nastup pripalo je učenicima Srednje škole Krapina, drugo mjesto ekipno osvojila je Glazbena škola Varaždin, a treće mjesto Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca. Za najbolji pojedinačni nastup prvu nagradu je osvojio Luka Kolenko, student farmacije, autor teksta i glazbe, dok je prvo mjesto za scenski nastup pripalo Srednjoj školi Konjščina, čija je izvedba nasmijala i razveselila publiku do kraja.Ove je godine publika imala priliku glasati za svoje favorite koji su dobili najveći i najjači pljesak, a pobijedio je Martin Plavec Marković.

- Kad smo počinjali, prije devet godina, nismo ni znali što nas čeka, no danas se ovaj talentshow razvio u manifestaciju na koju rado dolaze učenici iz cijele Hrvatske koji vole njemački jezik - ustvrdila je Melanija Klarić, profesorica njemačkog jezika na Gospodarskoj školi Varaždin i voditeljica Max tima, koja je zadovoljna interesom učenika na toj školi za učenjem njemačkog jezika, ali i ostalih stranih jezika.

max7.jpg

- Njemački se u našoj školi uči kao prvi i kao drugi strani jezik, a puno učenika zainteresirano je i za druge strane jezike, poput talijanskog, španjolskog ili francuskog jezika. U Gospodarskoj školi Varaždin više nema zanimanja koje nema dva strana jezika, što me veseli i što nam je bio cilj - ustvrdila je Klarić.

Neki kažu da je njemački jezik težak, no kao i svaki strani jezik, uči se na razne načine. Profesorica Klarić ističe kako je jedan od najboljih načina - glazba i gluma.

- Pjesma, gluma i pokret pomažu u savladavanju osnovnih, ali i naprednih jezičnih vještina, tako da svakako preporučujem učenicima koji vole strane jezike, znaju pjevati, žele se zabaviti i družiti da se obavezno uključe u "Max sucht den Superstar"! - poručila je.