Sedma po redu "Mačkarada v Beretincu" bila je najbrojnija dosad Foto: KUD Ježek Beretinec

FOTO: Maškare u Beretincu preuzele vlast i organizirale pravu zagorsku svadbu

I.D./Varaždinske vijesti | 11.2.2018. u 19:33h | Objavljeno u Društvo

Sedma po redu "Mačkarada v Beretincu", koju organizira KUD Ježek Beretinec u suradnji s Udrugom vinogradara i voćara VIV-BER i DVD-om Beretinec, ove je nedjelje okupila brojne zamaskirane mještane općine Beretinec.

Mačkarada je bila najbrojnija dosad, a i ove su godine sudjelovali Dječji vrtić "Dječji svijet" iz Beretinca, Dječji vrtić "Ježić" iz Črešnjeva, članovi općinskih udruga i mnogi drugi.

- Vlast smo na jedan dan preuzeli od načelnika Igora Kosa, nakon što smo ga uvjerili da ćemo pametno raspolagati općinskim budžetom - napomenuli su članovi KUD-a Ježek, koji su ove godine prvi put u povorci prikazali stari zagorski običaj svadbe i kupovanja mladenke.

Središtem Beretinca tako je prošla cijela svadbena svita, a slavlje je kulminiralo vjenčanjem i plesom na Trgu hrvatskih branitelja, gdje je odmah potom optužen i spaljen Fašnik. Svi sudionici mogli su uživati i u toplim napitcima te nezaobilaznim krafnama.

- Kao organizatori, u KUD-u "Ježek" smo prezadovoljni odazivom na našu manifestaciju koju smo pred sedam godina jedva oteli zaboravu. "Mačkarada v Beretincu" postala je događaj koji se iščekuje i rado posjećuje, a postaje sve poznatiji i izvan granica općine - istaknuli su Ježeki.

fasnik-maskarada-v-beretincu_2.JPG

fasnik-maskarada-v-beretincu_3.JPG

fasnik-maskarada-v-beretincu_4.JPG

fasnik-maskarada-v-beretincu_5.JPG