FOTO Marković posjetio dječji kamp na Dravi: "Boravak u prirodi umjesto mobitela, za svaku pohvalu!"

MGA | 13.7.2022. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković danas je posjetio polaznike ljetnog kampa Camperion, višednevnog edukacijsko-rekreacijskog programa u prirodi koji se već nekoliko godina zaredom u organizaciji Udruge Virtus održava uz rijeku Dravu.

U kampu borave školska djeca 6., 7. i 8. razreda osnovnih škola s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije, a glavni koordinator programa Camperion je Patrik Majcen. Cilj je kroz zanimljive timske aktivnosti djecu naučiti tehnikama preživljavanja u divljini i osnovama ekologije, prirode i biologije. Polaznici imaju mogućnost upoznati zaštićeno područje rijeke Drave, promatrati zaštićene vrste ptica te upoznati svijet gmazova i vodozemaca. Također, timskim pristupom djeca uče i o međusobnom pomaganju, uvažavanju, poštivanju te razvijanju kritičkog mišljenja, što su bitne sastavnice građanskog odgoja.

„Upravo ovakav sadržaj koji nudi kamp Camperion za našu djecu i mlade iz grada Varaždina i Varaždinske županije želimo približiti građanima, a lokacija Beli kipi čini nam se idealna za provođenje takvih programa. U koordinaciji s udrugama koje se bave ekologijom, rekreacijom, koje educiraju i potiču mlade da razviju vještine i znanja koja su im korisna za suživot s drugima te za aktivno i uspješno sudjelovanje u zajednici, usmjerit ćemo provođenje projekta Beli kipi. Stvarno je lijepo i pohvalno vidjeti mlade kako borave u prirodi, kampiraju, druže se, igraju društvene igre i najvažnije, niti jedno dijete za to vrijeme nije imalo u rukama mobilni telefon, već su uživali u provođenju zajedničkog vremena. Upravo ovi trenuci su ključni u njihovom odrastanju.“ – rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.