FOTO Marin Vučić deseti je topnik Varaždinske građanske garde ove sezone Foto: Krešimir Đurić

FOTO Marin Vučić deseti je topnik Varaždinske građanske garde ove sezone

Varaždinske vijesti | 15.6.2024. u 14:14h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska građanska garda nastavila je danas sezonu smjene straže uz glasni pucanj iz topa ispred Starog grada, a nakon smjene straže od 11 do 12 sati ispred gradske vijećnice, Purgari su ovotjedni pucanj iz topa posvetili ravnatelju Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“, Marinu Vučiću.

Marin Vučić je nakon završene I. Osnovne škole i Gimnazije u Varaždinu, u Zagrebu diplomirao Fakultet za defektologiju, današnji Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet.

S radom u struci počeo je kao student treće godine 1989. u Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica kao dežurni odgajatelj isključivo kroz vikende i praznike, što je radio do 1993.

Od 1991. radi u Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, a 2002. dolazi na mjesto ravnatelja gdje radi i danas. 2017. godine u pedesetoj godini postao je magistar odnosa s javnošću.Kroz sve te godine i hrpu poslova sa strane ipak mu je Centar „Tomislav Špoljar“ bio i ostao ključna točka profesionalnog (i ostalog) života.

Voli sve što vole mladi, svira bajs, napisao je knjigu o Malom Ivici i sve je manje fizički aktivan, a polako klizi prema tegobama koje nosi druga polovica pedesetih (što mu se po ponašanju ponekad ne vidi). Uvijek nasmijanom i duhovitom ravnatelju podrška pri izvođenju glasnog pucnja bit će njegovi učenici.

Galerija slika