FOTO Mališani pomoću topografske karte tragali za pisanicama

Varaždinske vijesti | 1.4.2018. u 10:59h | Objavljeno u Društvo

Više od stotinjak sudionika prihvatilo je izazov traženja Uskrsnih pisanica sakrivenih u srijedu 28. ožujka u Šetalištu Vatroslava Jagića. Potraga je bila namijenjena djeci, ali sunčano poslijepodne navelo je i njihove roditelje, djedove i bake da se uključe u pustolovinu.

U parku su bila sakrivena gnijezda s papirnatim pisanicama na dvadeset različitih mjesta. Gnijezda su bila napravljena od zastavica koje se koriste kod orijentacijskog trčanja. Svaki je sudionik dobio topografsku kartu parka na kojoj je bilo označeno deset takvih mjesta. Cilj je bio pronaći baš ta određena gnijezda i uzeti iz svakoga po jednu pisanicu. Bilo je više varijanta karata pa je izazov bio veći jer svako je dijete moralo pronaći točno zadane pisanice.

Djeca su u cilju kao nagradu za komplet papirnatih pisanica dobila čokoladnu pisanicu. Mnoga su djeca više puta iznova krenula u potragu po parku kako bi zaradila dodatne čokoladne pisanice.

Najviše je sudionika bilo iz I. i VI. osnovne škole Varaždin, te članova HPD MIV, OK Merz i OK Varaždin. Za događaj su se zainteresirali i mnogi slučajni prolaznici te uključili u potragu.

Događaj se održao u organizaciji članova Orijentacijske sekcije Planinarskog Društva HPD MIV i učiteljice Marine Kopjar iz I. osnovne škole Varaždin.

Djeca su kroz igru upoznata s pravilima orijentacijskog trčanja, sporta u kojem je potrebno čitati topografsku kartu za orijentaciju, ucrtane objekte prepoznavati u prirodi te se tako što brže kretati prostorom u traženju sakrivenih točaka.

Označeno u
Galerija slika