FOTO: Mališani iz vrtića u Biškupcu zasadili stabla trešnje, lipe, graba, hrasta, lijeske i smreke

Varaždinske vijesti | 30.10.2019. u 15:56h | Objavljeno u Društvo

Polazeći od činjenica da djeca predškolske dobi uče kroz igru, odnosno da uče čineći i međusobno surađujući, u suradnji s roditeljima i lokalnom zajednicom mališani iz Dječjeg vrtića Varaždin u Biškupcu pridružila su se građanskoj inicijativi "Zasadi drvo, ne budi panj" koja je pokrenuta s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i borbi protiv klimatskih promjena.

Kako je istaknula odgajateljica Andreja Blazinarić, budući da stabla umnogome poboljšavaju kvalitetu života ljudi, ovom akcijom kod najmlađih potiče se svijest o očuvanju i ozelenjavanju prirode te edukacija o tome da i sami mogu puno učiniti za bolju i ljepšu budućnost na našem planetu.

- U Dječjem vrtiću Varaždin, objekt Biškupec, djeca razvijaju ekološku svijest i pozitivan stav prema prirodi kroz svakodnevne aktivnosti. Stoga smo i mi na svoj način sudjelovali u ovoj inicijativi te smo s veseljem posadili stabla trešnje, lipe, graba, hrasta, lijeske i smreke, ukupno 12 stabala koja su nam donirali mještani MO Biškupec. Vjerujemo da će naša stabla prenijeti ekološku poruku važnosti drveća i biljaka na djecu i njihove obitelji te širu lokalnu zajednicu. S veseljem iščekujemo kada će ta stabla poprimiti svoj oblik i ispuniti naše dvorište prekrasnim mirisnim cvjetovima. Posebno zahvaljujem našim dragim roditeljima, predstavnci inicijative "Zasadi drvo, ne budi panj" Martini Rožić-Vukalović, predsjedniku Vijeća 7. MO Biškupec Juraju Rožiću i vijećnici Nevenki Kobal koji sustavno prate i podržavaju sve naše akcije - kazala je Andreja Blazinarić.

vrtic_biskupec_zasadi_drvo_ne_budi_panj_01.jpg

vrtic_biskupec_zasadi_drvo_ne_budi_panj_02.jpg

vrtic_biskupec_zasadi_drvo_ne_budi_panj_03.jpg

vrtic_biskupec_zasadi_drvo_ne_budi_panj_04.jpg

vrtic_biskupec_zasadi_drvo_ne_budi_panj_05.jpg

vrtic_biskupec_zasadi_drvo_ne_budi_panj_06.jpg

vrtic_biskupec_zasadi_drvo_ne_budi_panj_07.jpg

vrtic_biskupec_zasadi_drvo_ne_budi_panj_08.jpg

vrtic_biskupec_zasadi_drvo_ne_budi_panj_09.jpg