FOTO Mališani iz Centra tradicijske kulture uz pjesmu i glazbu dočekali djeda Božićnjaka

V.V. | 21.12.2017. u 11:14h | Objavljeno u Društvo

Najmlađi članovi Centra tradicijske kulture iz Varaždina zasigurno će pamtiti jučerašnju proslavu koju su priredili za svoje roditelje i uzvanike.

Osamdesetak mališana predškolske i školske dobi koji su polaznici male škole folklora koja djeluje u tri dječje sekcije (folklorno-glazbenu igraonicu, dječji folklorni ansambl te tamburašku školu i orkestar) izveli su prigodne božićne pjeme uz pratnju malih tamburaša, a nije izostalo ni nekoliko lijepih recitacija. Nekima od mališana je to bio prvi javni nastup koji su odradili sjajno uz veliki pljesak.

Mališane su pripremili Andreja Kirchbaum i  Gordana Vaupotić kao voditeljice male škole folklora te Dragutin Koren, voditelj dječje tamburaške sekcije.

Veliko iznenađenje za mališane bio je svakako dolazak djeda Božićnjaka koji im  je zasluženo podijelio božićne poklone, a mališani su ga nagradili pjesmom i plesom.

Također, u sklopu samog programa održana je i izložba dječjih likovnih radova kao najava za osnivanje nove likovne grupe samog Centra  u koju ce se moci prikljuciti svi zainteresirani.

- Nova će likovna sekcija zasigurno upotpuniti područje djelovanja samog centra koji teži dobroj suradnji i vezi sa našim polaznicima i roditeljima sa naglaskom na zajedničkim aktivnostima i stvaranju osjećaja pripadnosti  samom centru te također kao mjesto okupljanja i upotpunjavanja slobodnog vremena za sve mališane - kažu u CTK.

Na kraju programa održano je i mala proslava za sve uzvanike uz pjesmu i slikanje s djedom Božicnjakom.

Označeno u