FOTO Likovnom radionicom započeo najveseliji tjedan u Varaždinu – Olimpijski festival dječjih vrtića Foto: ZSUGV

FOTO Likovnom radionicom započeo najveseliji tjedan u Varaždinu – Olimpijski festival dječjih vrtića

vv | 22.5.2024. u 08:16h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Varaždina, u ponedjeljak je započeo 21. olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina.

Tako je najveselija manifestacija ove godine ponovno okupila 15 dječjih vrtića s područja Grada Varaždina, a kroz pet dana festivala sudjelovati će 500 mališana u pratnji 150 odgojiteljica i odgojitelja, koji će se natjecati u raznim aktivnostima i disciplinama.

Ovogodišnji olimpijski tjedan započeo je u ponedjeljak, 20. svibnja, likovnom radionicom u Sportskoj dvorani u Graberju, a u narednim danima mališani će svoja znanja i vještine pokazati na biciklističkom poligonu, teniskom višeboju i natjecanju u plivanju.

Veliko finale 21. Olimpijskog tjedna održati će se u petak 24. svibnja na Sportskom centru "Sloboda" gdje će se mališani natjecati u malom nogometu i atletskim disciplinama i to trčanje 50m, štafeta 4 x 25m, bacanje loptice i skok u dalj.

Koordinatorica projekta je Anica Sitar, voditeljica za sport i razvojne programe ZSUGV, koja je istaknula kako Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina već godinama uspješno spaja sport i natjecateljski duh s najmlađima.

- Iza nas je uspješnih 20 godina, ove godine nastavljamo u istome ritmu. Olimpijski tjedan organiziramo, između ostalog, kako bismo promovirali sport i kretanje među najmlađima, jer kretanje treba biti sastavni dio djetetova života. Djeca sportom stječu pozitivne navike, od zdravstvenih navika, radnih navika pa do socijalizacije - rekla je Sitar te dodala kako se ovim festivalom, osim sporta, promiče i prijateljstvo, prihvaćanje različitosti, nenasilje te "fair play" natjecanje.