FOTO Kreativni tim DND-a Varaždin pomaže djeci s područja pogođenih potresom

VV | 22.7.2021. u 07:59h | Objavljeno u Društvo

Kako bi se ublažile "rane“ s područja pogođenih potresom Savez društava Naša djeca Hrvatske u partnerstvu s Centrom za podršku roditeljstvu "Rastimo zajedno“ osmislio je program pomoći i podrške za roditelje i djecu koja pohađaju Dječje vrtiće u Petrinji, Sisku, Glini, Lekeniku i Hrvatskoj Kostajnici te roditeljima male djece koja još nisu u odgojno-obrazovnom sustavu. U program podrške uključilo se i DND Varaždin.

Kreativni tim Društva Naša djeca Varaždin, u kojem su bili Dubravka Novak, Ana Habek i Krešimir Plantak Večerin, u ponedjeljak, 19. srpnja posjetili su Dječji vrtić Lekenik.

Varaždince su dočekala vesela lica 40-tak mališana i njihovih odgojiteljice i stručnog tima, uz dobrodošlicu ravnateljice vrtića Mirjane Božić.

Zajedničko druženje započelo je pričanjem priče "Jabuke gospodina Peabodyja“, a koji je za ovu priliku postao gospodin Ivor, djeca su vježbala načine aktivnog slušanja, ali su razgovarali i o ugodnim i neugodnim emocijama. U likovnoj radionici mališani su vizualno osvještavali emocije o kojima su pričali, a svoj kreativni potencijal mogli su pokazati i kroz izradu rekompozicije znamenitosti Lekenika. Zajedničko druženje završilo je s igrama na otvorenom koje su za mališane pripremili varaždinski DND-ovci.

- Ovaj posjet otvorio je mogućnosti i za neke nove suradnje i druženja. Djeci i odraslima Lekenika poručujemo "Neka rane postanu samo ožiljci“ - kažu u varaždinskom DND-u.

Označeno u
Galerija slika