FOTO Kreativna lektira u vidovečkoj školi: Od pikada do pizza lektire Foto: OŠ Vidovec

FOTO Kreativna lektira u vidovečkoj školi: Od pikada do pizza lektire

Varaždinske vijesti | 1.1.2020. u 18:33h | Objavljeno u Društvo

Učenici i učitelji Osnovne škole Vidovec družili su se s knjigama i uoči Božića. Naime, u sklopu projekta "Lektira bez okvira" u holu škole organiziran je lektirni božićni sajam. Uz zvukove božićnih pjesama, svaki je zainteresirani razred trebao predstaviti jedno lektirno djelo na što kreativniji način.

Cilj je bio potaknuti na čitanje što veći broj učenika. Bilo je tu različitih igara, pikado, mlin, puzzle, bojanke, slagalice, plakati, straničnici, motivacijske poruke, lutke za lutkarsko kazalište prema lektirnom djelu, lektira iz vrećice, pizza lektira... Učenici su pripremili rebuse, pitalice, križaljke, ilustracije glavnih likova i događaja, zadatke vezane uz povezivanje događaja i likova s ilustracijama, određivanje fabularnog slijeda, a bilo je čak i poklona za točne odgovore. Svi sudionici učili su o lektirnim djelima na kreativan način te se dobro zabavili.

Najkreativniji razredi primili su zaslužene nagrade, a zahvalnice su dobili svi razredi koji su sudjelovali. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Ivana Mrvelj (knjižničarka), Doris Horvat (socijalna pedagoginja) i Nataša Zagorec (pedagoginja škole), odabralo je tri najkreativnija razreda koji su motivirali najviše učenika i potaknuli ih svojim kreativnim zadacima na čitanje. To su 3.b razred s učiteljicom Biserkom Posavec (lektirno djelo "Bijeli jelen" Vladimira Nazora), 4.a razred s učiteljicom Valentinom Grđan (lektirno djelo "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" Ivane Brlić-Mažuranić) te 7.b razred s učiteljicom Sanjom Biškup (lektirno djelo "Voda" Vladimira Nazora).

Nagrada za najkreativnije razrede je gledanje filma po izboru uz kokice. Organizatorica božićnog lektirnog sajma je prof. Sanja Biškup, učiteljica hrvatskoga jezika.

os_vidovec_01_-_Bijeli_jelen_-_3b.jpg

os_vidovec_02_-_Cudnovate_zgode_segrta_Hlapica_-_4a.jpg

os_vidovec_03_-_Koko_u_Parizu_-_5a.jpg

os_vidovec_04_-_Junaci_Pavlove_ulice_5b.jpg

os_vidovec_05_-_Bajka_o_ribaru_i_ribici_-_5c.jpg

os_vidovec_06_-_V_Novak_-_Iz_velegradskog_podzemlja_-_7a.jpg

os_vidovec_07_-_Lektirni_sajam_-_Voda_-_V_Nazor_-_7b.jpg

os_vidovec_lektirni_sajam_08.jpg

os_vidovec_lektirni_sajam_09.jpg

os_vidovec_lektirni_sajam_10.jpg

os_vidovec_lektirni_sajam_11.jpg