×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/clients/client0/web1/web/images/Knjizevni piknik
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Knjizevni piknik
Književni piknik u Šetalištu Vatroslava Jagića Foto: N.L.

FOTO: Književni piknik s europskim piscima u Varaždinu

| 24.6.2016. u 11:15h | Objavljeno u Društvo

Čak ni glasine o perverznjaku koji masturbira u Šetalištu Vatroslava Jagića ni građevinski radovi u parku nisu u četvrtak preplašili posjetitelje Književnog piknika, programa koji je organizirala udruga Polja kulture, a vodila Iva Tkalec.

Riječ je bila o gostovanju pisaca iz Njemačke, Finske, Ujedinjenog Kraljevstva, Cipra i Austrije udruženima u organizaciju Crowd. Andreas Timotheou, Stefanie Sargnagel, Steven J. Fowler, Daniela Seel, Ulrich Schlotmann, Kristina Posilović i Suvi Valli poput rock-benda krenuli su autobusom na turneju Europom, a Varaždin im je bio jedini hrvatski grad na popisu. Riječ je o mahom nagrađivanim piscima u svojim domovinama, a u dvosatnom čitanju uživali su posjetitelji puba Medina škrinja i slučajni šetači.

Nakon programa u kratkom razgovoru istaknuli su da im se jako svidio grad i iznenadilo ih je koliko su ljudi srdačni. Izgleda da ima nečega u rezultatima nedavnog istraživanja prema kojem su stanovnici sjevera Hrvatske najsretniji u državi.

Pisci su nakon Varaždina nastavili prema svojoj posljednjoj stanici, Beogradu, gdje će sudjelovati na festivalu Krokodil.

{gallery}Knjizevni piknik{/gallery}