Otvorena godišnja izložba Foto kluba Varaždin: "Varaždin - grad budućnosti"

| 7.12.2015. u 08:04h | Objavljeno u Društvo

U prostoru kina Galerije u Gajevoj ulici 4. prosinca otvorena je godišnja izložba fotografija članova Foto kluba Varaždin pod nazivom "Varaždin - grad budućnosti" na kojoj je izloženo 45 fotografija 17 autora.

- Fotografi Foto kluba Varaždin izloženim radovima s optimističnom varijantom svojih fotografskih zapažanja željeli su ukazati na dobra rješenja kvalitete života stanovnika grada Varaždina koje danas imaju gradovi budućnosti. Kroz svoje fotografske poglede prvo su zapazili zgrade varaždinskih urbanih kvartova građenih po novijim načelima urbanizma. Stoga na izložbi arhitektura i mobilnost daje veliku prednost Varaždinu kao gradu budućnosti. U segmentu prometa na fotografijama potencira se Varaždin kao poznati grad bicikala. Fotografije naglašavaju da Varaždin u sebi ima zelenu notu, a što pak ima odlučujuću ulogu u očuvanju okoliša. Ekološki motivi na izložbi pretpostavljeni su varaždinskoj tržnici, jer voće, povrće i zdrava hrana uglavnom će se kupovati na tržnicama. Naglašeno je da o našoj zdravoj prehrani ovisi svakodnevni život ljudi. U segmentu ekologije pogledi fotografa nisu zaobišli rijeku Dravu, koja protječe uz sam grad i uređenim šetnicama i rekreativnim prostorima snažno naglašava atribute Varaždina – grada budućnosti. Mladi u konceptu izložbe su u prvom planu žitelja grada Varaždina, jer oni to svakako zaslužuju. Fotografijama nije zaobiđen Špancirfest koji treba u Varaždinu postati značajno mjesto demokracije, kulturološkog dijaloga i raznolikosti, poručuju iz foto kluba.

Ovom izložbom fotografi Foto kluba Varaždin gradu Varaždinu postavljaju vizuru budućnosti u smislu veće interaktivnosti između građana i mjesta na kojem žive.

Označeno u
Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci