FOTO Kiša ih nije spriječila: Varaždinski branitelji odvozili 8. Biciklijadu Varaždin breg-Vinica

Varaždinske vijesti | 18.9.2022. u 17:28h | Objavljeno u Društvo

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Varaždin jučer je održana 8. Biciklijada Varaždin breg-Vinica. Kiša ih nije spriječila u naumu, a ukupna dužina rute bila je 47,7 kilometara. Povod je obilježavanja 31. godinjice oslobođenja Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Ruta biciklijade sastojala se od šest etapa: Gornji Kneginec – Trnovec Bartolovečki – Nova Ves- Vinica – Zelendvor – Sračinec – Memorijalno rekreacijski centar hrvatskih branitelja. Naime, riječ je o mjestima koja su imala značajniju ulogu u Domovinskom ratu i Varaždinskim danima rata te obrani RH.

- Ovo radimo za sve naše suborce. Kako smo i najavili, vozili smo unatoč kiši. Nije nam bilo teško - rekao nam je Ivan Keretić, jedan od organizatora Biciklijade.

Podsjetimo, varaždinski dani rata su trajali od 13. do 22. rujna 1991. godine. U tih tjedan dana branitelji su slomili i razoružali 32. varaždinski korpus JNA (jedan od najjačih korpusa JNA). Akcijom su zarobljene velike količine naoružanja i vojne tehnike, čime je kasnije naoružana Hrvatska vojska. Dan oslobođenja Grada Varaždina te Dan branitelja Varaždinske županije obilježava se 22. rujna.

Kako je bilo na sada već tradicionalnoj, 8. Biciklijadi Varaždin breg-Vinica, pogledajte u fotogaleriji.