FOTO Jutros se na placu kupovalo, ali i učilo izrađivati ukrase Foto: Gradska tržnica/Krešimir Đurić

FOTO Jutros se na placu kupovalo, ali i učilo izrađivati ukrase

Varaždinske vijesti | 8.4.2017. u 13:44h | Objavljeno u Društvo

Na varaždinskom placu jutros je bilo osobito veselo. Učenici Srednje strukovne i Gospodarske škole demonstrirali su kako izraditi keramičke pisanice i proljetne ukrase, dok se za dobru atmosferu pobrinuo tamburaški sastav 'Špancir'. Posjetitelje je razveselio i Uskrsni zec koji je sve darivao čokoladnim pisanicama.

Povodom nadolazećih blagdana, "Uskrs na varaždinskom placu" organizirala je Gradska tržnica u Varaždinu te su svi koji su vikend prije Uskrsa na plac došli po svježe namirnice, pritom mogli pronaći i sve što je potrebno za ukrašavanje doma, pa čak i naučiti kako izraditi prigodne ukrase.

Tako je učenička zadruga 'Sunce' varaždinske Gospodarske škole demonstrirala postupak izrade pisanica od gline, a u čemu su se okušali svi zainteresirani posjetitelji. Srednja strukovna škola je pripremila radionice izrade prigodnih uskrsnih dekoracija. Učenici su oslikavali keramičke predmete i kaširana jaja, slikali ugljenom, olovkom i temperama.

Uz boje, mirise i okuse varaždinskog placa, jutrošnji dodatni sadržaji učinili su posjet tržnici zabavnim i edukativnim iskustvom.

Označeno u