FOTO: Jazzeri Glazbene škole napravili odličan uvod u glazbeni vikend u Varaždinu Foto: Glazbena škola u Varaždinu

FOTO: Jazzeri Glazbene škole napravili odličan uvod u glazbeni vikend u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 14.4.2018. u 11:40h | Objavljeno u Društvo

New York, New York, Satin doll, Pink Panther, Route 66, How high the Moon - samo su neki od jazz evergreena koje su sinoć na glavnom varaždinskom Gradskom trgu izveli učenici varaždinske Glazbene škole okupljeni u Jazz orkestar predvođeni svojim profesorom Gordanom Peršijem.

Druga je to generacija mladih jazzera, koje zanima iskorak prema drugim vrstama glazbe van uobičajnog školskog programa.

- Trenutno je u orkestru 15 učenika i to je klasična postava big banda. Imamo četiri saksofona, pet trombona, četiri trube, ritam sekciju koja se sastoji od četiri člana i ja sviram s njima. Za ovaj koncert na otvorenom izabrali smo djela iz prve polovice 20. stoljeća, uz dodatke filmske glazbe, zapravo klasike velikih jazz orkestara - rekao je prof. Perši.

Što se koncertnih nastupa mladih jazzera tiče, nastupali bi i češće, no sprečavaju ih u tome brojne školske obveze s obzirom da orkestar čine učenici Srednje glazbene škole. Neki od njih idu u dvije srednje škole usporedno, drugi se pripremaju za upis na akademije, no uhvatili su vremena kako bi pripremili koncert održan u sklopu proslave 190. obljetnice njihove škole.

Bila je to i odlična uvertira u koncertni vikend u Varaždinu. Večeras u 18.30 sati koncert pod vedrim nebom, na najljepšoj pozornici na otvorenom, glavnom varaždinskom gradskom trgu nastupit će učenici Glazbene škole u Varaždinu sa svojim kolegama iz njemačkog grada Ravensburga, varaždinskog grada prijatelja. Tjedan dana nakon izvedbe "Genesis suite" u Ravensburgu, i Varaždinci i njihovi gosti imat će prigodu poslušati to višestavačno djelo za mješoviti zbog i orkestar britanskog skladatelja Tolge Kashifa, inspirirano pjesmama britanske grupe The Genesis.

Organizatori, Glazbena škola Varaždin i Koncertni ured Varaždin, pripremili su gotovo 600 sjedećih mjesta, ispred Gradske vijećnice postavljene su tribine, a jednosatni koncert bit će i pravi spektakl uz specijalnu osvjetljenje u slavljeničkoj godini Glazbene škole u Varaždinu.

glazbena_skola_varazdin_-_Jazz_koncert_Korzo_1.JPG

glazbena_skola_varazdin_-_Jazz_koncert_Korzo_2.JPG

glazbena_skola_varazdin_-_Jazz_koncert_Korzo_3.JPG

glazbena_skola_varazdin_-_Jazz_koncert_Korzo_4.JPG

glazbena_skola_varazdin_-_Jazz_koncert_Korzo_5.JPG