FOTO: Izviđači "Siriusa" uspješni u potrazi za poklonima sv. Nikole Foto: Odred izviđača Sirius

FOTO: Izviđači "Siriusa" uspješni u potrazi za poklonima sv. Nikole

I.D./Varaždinske vijesti | 8.12.2015. u 08:04h | Objavljeno u Društvo

U nedjelju, 6. prosinca, povodom blagdana sv. Nikole, Odred izviđača "Sirius" iz Varaždina je održao već tradicionalnu akciju "Sveti Niko gradom luta", koja se ove godine održala u Čakovcu.

U akciji je sudjelovao 31 izviđač iz Odreda "Sirius", od čega je 13 sudionika najmlađih skupina, koji su bili podijeljeni u tri ekipe, uz pomoć karte tražilo kontrolne točke po užem centru grada i Perivoju Zrinskih.

Na ukupno sedam kontrolnih točaka (Bedem starog grada, igralište u parku, fontana, "staro drvo", kod "Orla", kod crkve sv. Nikole i igralište kod doma umirovljenika) dočekali su ih izviđači starijih dobnih skupina koji su ekipama, po obavljenom zadatku specifičnom za svaku kontrolnu točku (štafetna igra, bomba, otimanje marama, traženje gusarskog blaga, labirint, legenda o sv. Nikoli, pisanje čestitke i pisma sv. Nikoli, sastavljenje puzzla), dijelili slatkiše i grickalice koje je za njih ostavio "sv. Niko".

Najmlađi članovi odreda su pokazali da vrlo dobro čitaju karte, snalaze se u prostoru i rješavaju ekipne zadatke, te su do cilja došli u vrlo kratko vrijeme, ruksaka i džepova punih slatiša. Slijedilo je druženje, šetnja i igra do završetka akcije povodom koje su okupirali igralište kod doma umirovljenika.

Ovo je prva izviđačka akcija nakon dva desetljeća u gradu Čakovcu, a održana je organizaciji III. izviđačke družine "Pozoj" iz Čakovca koja najavljuje još sličnih događaja u budućnosti.