FOTO Ivanečki planinari uspeli se na Klek

M.P./Varaždinske vijesti | 29.5.2017. u 20:20h | Objavljeno u Društvo

Polaznici Opće planinarske škole HPD-a Ivančica iz Ivanca, ali i poneki vanjski članovi, njih ukupno 47, jučerašnji su dan proveli na Kleku.

Dolaskom u Ogulin, planinari su najprije razgledali planinarski postav Zavičajnog muzeja, a potom su iz zaselka Bjelsko pod budnim okom četvorice vodiča krenuli prema planinarskom domu na Kleku. Zanimljivo je pritom što su se poneki planinari spremno odazvali i pozivu da iz podnožja u planinarski dom odnesu pripremljene cjepanice kako bi u zimi grijale planinare. Po dolasku u planinarski dom i kraćeg predaha, sudionici su se uspeli i na sam vrh Kleka (1.181 m) gdje prema narodnoj predaji stoluju vještice, a danas se smatra kolijevkom hrvatskog planinarstva budući da je Klekova vršna stijena bila prva škola hrvatskih alpinista na kojoj je izveden velik broj penjačkih uspona.

Planinari su svoj izlet naravno ovjekovječili i zajedničkim fotografiranjem na vrhu s kojeg puca lijepi pogled na Bjelolasicu, Risnjak, jezero Sabljaci te na cijeli ogulinski kraj.

klek izdaleka

klek trupci

penjanje

vrh

klek svi

Označeno u