FOTO: Ilija Srpak uz Purgare i Varaždinski top postao "Ilija Gromovnik" Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Ilija Srpak uz Purgare i Varaždinski top postao "Ilija Gromovnik"

Varaždinske vijesti | 7.7.2018. u 16:01h | Objavljeno u Društvo

Jedanaesti put u subotnje je podne Varaždinom odjeknuo pucanj topa Varaždinske građanske garde.

Danas je uzicu Varaždinskog topa na Starom gradu povukao Ilija Srpak, sada već bivši maturant Prve gimanzije Varaždin, a pripadnici Varaždinske građanske garde tom su ga prigodom prekrstili u Iliju Gromovnika.

Purgari su Iliji čast da postane njihov topnik ukazali s obzirom da riječ o peterostrukom Oskarovcu znanja i vlasniku brojnih medalja s državnih i međunarodnih natjecanja. U školskoj godini 2017./2018. je osvojio čak četiri medalje na međunarodnim natjecanjima - srebra je osvojio na Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi u Tajlandu te Mendeljejevoj olimpijadi u Bjelorusiji, a bronce na 2. europskoj fizičkoj olimpijadi u Rusiji te na Međunarodnoj olimpijadi iz astronomije i astrofizike u Tajlandu. Uz to je postao državni prvak iz astronomije.

Istaknuo se i svojim govorom na ovogodišnjoj dodjeli Oskara znanja, u kojem je kritizirao trenutni hrvatski obrazovni sustav.

- On je Varaždinac, mlad, ali oštar, dečec koji ima kaj reći i to zna reći. Zbog svih njegovih uspjeha i nade koje takvi mladi ljudi bude u nama, on to svakako zaslužuje - poručili su Purgari.

varazdinski_purgari_-_top_-_ilija_srpak_1.JPG

varazdinski_purgari_-_top_-_ilija_srpak_2.JPG

varazdinski_purgari_-_top_-_ilija_srpak_3.JPG

varazdinski_purgari_-_top_-_ilija_srpak_4.JPG

varazdinski_purgari_-_top_-_ilija_srpak_5.JPG

varazdinski_purgari_-_top_-_ilija_srpak_6.JPG

varazdinski_purgari_-_top_-_ilija_srpak_7.JPG

varazdinski_purgari_-_top_-_ilija_srpak_8.JPG