Zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar uvjerio se u kvalitetu postavljenih igrala Foto: Krešimir Đurić

FOTO Igrališta na području grada Varaždina dobivaju igrala, ogradu te - antistresnu podlogu

| 8.8.2018. u 16:21h | Objavljeno u Društvo

Nakon što se godinama u njih nije ulagalo, aktualna je gradska vlast intenzivno krenula u obnovu dječjih igrališta na području grada Varaždina. Upravo je dva obnovljena igrališta u Pakračkoj ulici te u Zbelavi danas obišao zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

DSC_3438.jpg

- Kao što smo najavili, napravili smo studiju za sva dječja igrališta na području grada. Igrališta u Pakračkoj ulici i u Zbelavi su gotova, a obnova ostalih slijedi. Vjerojatno ćemo nakon uređenja cesta na Banfici urediti i tamošnje igrališe. Svakako, vidi se kontinuitet te se nadam da će građani sada biti zadovoljni s obzirom na to da je upućeno dosta kritika da se igrališta godinama nisu uređivala. Mi to sada mijenjamo - rekao je Avar.

Inače, za uređenje spomenuta dva igrališta Grad je izdvojio ukupno 53.500 kn s PDV-om.

- Na području grada nalazi se pedesetak igrališta, a smatram da investicija od oko 27.000 kn za uređenje jednog igrališta nije tako veliki trošak pa se nadam da ćemo u iduće dvije do tri godine obnoviti sva igrališta i to po najvišim standardima. Odnosno, da će imati nova igrala, ogradu te antistresnu podlogu. Inače, neka su igrališta na, po meni, neodgovarajućim lokacijama pa ćemo predložiti da se nekima promijeni lokacija, posebice u prigradskim naseljima. Štoviše, neka igrališta nisu ni ograđena pri čemu smo naročito nezadovoljni onim u Biškupcu koje se nalazi na prometnom trokutu i nije ograđeno. Ondje ćemo svakako postaviti ogradu, a moguće je da ćemo ga preseliti i na neku drugu lokaciju - najavio je zamjenik gradonačelnika.

DSC_3441.jpg

Nakon što se igrališta obnove, gradska tvrtka Parkovi bit će zadužena za njihov redoviti obilazak, ali i za rješavanje određenih problema poput primjerice eventualnog oštećenja drvene konstrukcije.

- Eventualna se oštećenja odmah moraju sanirati jer u protivnom dolazi do još većeg propadanja i naposljetku morate zamijeniti sve - ukazao je Avar dodavši da se na igralištu u Pakračkoj ulici očekuje još postavljanje vrtuljka i antistresne podloge, dok će u drugoj fazi uslijediti uređenje asfaltne podloge i samog košarkaškog terena.

DSC_3446.jpg

DSC_3415.jpg

zbelava_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci