FOTO HPD MIV Nakon aktivnog ljeta, dolazi još aktivija jesen

Varaždinske vijesti | 15.10.2021. u 14:59h | Objavljeno u Društvo

Nakon vrlo atraktivnih ljetnih pohoda i puno prijeđenih koraka, uspona i spuštanja naših planinara od 6. do 9. mjeseca 2021 god. na Dane hrvatskih planinara 2021. god u Đurđevac, nekoliko pohoda u Jablanac i okolicu, Goli otok i Rab, Velebit u nekoliko smjerova, po dragome kraju na Kajmbuščakov put, Mariju Bistricu, Ivančicu, Medvednicu, pa u Međimurje na ušće Mure i Šodericu, Bilogoru kod Koprivnice, Voću, za članove HPD MIV iz Varaždina slijedili su nezaboravni pohodi na Gorenjske slapove i Veliki Snežnik u Sloveniji, pa Nacionalni park Krka, otok Krk i šestodnevni izlet godine za 100 planinara u Dubrovnik i na Sježnicu, Mljet i na vrh Velji grad, Korčulu, Pelješac i na Zmijino brdo te najviši vrh Sv. Iliju, te na Rujnicu i vrh Babinu gomilu.

Svi ovi pohodi, jednodnevni i višednevni, brižno su pripremani u sekcijama društva: izletničkoj, vodičkoj, visokogorskoj i sekciji “Svaki tjedan izlet jedan”, a sve u skladu sa epidemiološkim mjerama.

Treba napomenuti da je procijepljenost planinara vrlo visoka, rijetko se pojavi netko da mora ići na brzo antigensko testiranje.

No najviše veseli ponovno jesensko aktivranje sekcije “Čevo” koja ima ogranke u vrtićima i osnovnim školama. Od preko 1.200 ukupo upisane djece, aktivno je preko 400 djece.

Tako su na primjer djeca iz dječjeg vrtića “Dječji svijet” u rujnu pohodila Ham Pokojec, Gaveznicu, Dravu, Špilju Vindija i Arboretum Opeka. Od osnovih škola aktiviraju se III i IV OŠ, škole u Tužnom, Beletincu, Šemovcu, Jalžabetu, Ludbregu, Ljubeščici, Martijancu, Ivancu, Vidovcu, Bukovcu i Novom Marofu.

A da je srce planinara cijeli život vezano uz planine i kolege planinare dokazuje veselo i radosno druženje planinara društva sa 30 do 41 godine planinarskog staža u HPD “MIV”-u, koje se održalo protekli vikend u Klenovniku.

Planinari su se prisjećali kako je sve to počelo, kako su puno putovali vlakom, puno radili na dobrovoljnim radnim akcijama, pričali su anegdote i prenosili iskustava na mlađe kolege planinare te obavezno zakazali iduće druženje.

Da život nije samo težak i kompliciran, da ljudi ne razgovaraju samo o bolestima i egzistencijalnim pitanjima, dokazuju sve generacije planinara društva od 5 do 85 godina, koje idu korak po korak kroz život, kroz ravnice, brda i planine, sve do najviših vrhova.

Ako je još netko zainteresiran, može HPD MIV može pronaći svake srijede u Trakošćanskoj ulici br. 24 od 18-19h
ili pročitati informacije na stranicama https://hpdmiv.hr

Označeno u