FOTO HPD IVANČICA Više od 150 planinara na 11. noćnom usponu na „krov Hrvatskoga zagorja“

Varaždinske vijesti | 16.1.2024. u 20:41h | Objavljeno u Društvo

Velik broj planinara iz Ivanca i cijele Varaždinske te Međimurske i Krapinske županije, iz Zagreba i drugih mjesta i gradova kao i ekipa iz Slovenije, sudjelovao je noćnom usponu od Rapikovca do vrha Ivančice, koji je u subotu, 13. siječnja, 11. put organizirao HPD Ivančica Ivanec.

Pod paskom vodiča Dubravka Pejnovića, Tomislava Rožmana, Borislava Kušena, Ivana Borovečkog i Ivice Uršulina, svi su, preko Pionira, sretno stigli do Pasarićeva doma pa se na vrhu okupilo i više od 150 planinara.

U noćnom pohodu planinarima se pridružio i zamjenik gradonačelnika Ivanca Marko Friščić, redovit sudionik brojnih planinarskih i trkačkih manifestacija na Ivančicu

Na Rapikovcu su se svima okupljenima obratili B. Kušen i D. Pejnović te im dali savjete i upute oko uspona i povratka. Iako je bilo vrlo hladno, a staza skliska, planinarima ništa nije moglo pokvariti ovu nesvakidašnju avanturu i uživanje u nezaboravnim noćnim prizorima rasvijetljenog Ivanca, Varaždina, Čakovca…

Organizirani povratak bio je lakšom stazom preko Prekrižja i to u 20, 21 i 22 sata, po grupama.

I uspon i silazak prošli su u najboljem redu, nema informacija o eventualnim ozljedama, a nije bilo potrebe ni za intervencijom HGSS-a, koji je, inače, te večeri bio u pripravnosti.

Ovom akcijom je HPD Ivančica u prvim danima 2024. produljio tradiciju noćnih uspona na vrh planine, a koji za mnoge planinare predstavljaju poseban doživljaj i adrenalinsku avanturu.

Galerija slika