FOTO Halloween party u atriju Županijske palače ponudio Zmajevu krv, štrukle od buče, jezivi punč... Foto: Varaždinska županija

FOTO Halloween party u atriju Županijske palače ponudio Zmajevu krv, štrukle od buče, jezivi punč...

Varaždinske vijesti | 1.11.2019. u 10:36h | Objavljeno u Društvo

Hallowen party prošle se godine prvi put održao u organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije, a ove godine pokazalo se da su ovu manifestaciju u atriju Županijske palače prepoznali brojni građani, ali i strani gosti.

Priređenim programom i brojem posjetitelja zadovoljni su organizatori, predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević i idejni začetnik Kristijan Petrović Kiki, a brojni posjetitelji uživali su u maštovitim kreacijama od buče i jezivim zabavno glazbenim programom.

- Zadovoljna sam da je ova manifestacija već drugu godinu zaredom ispunila atrij brojnim posjetiteljima. Ove godine vidio se još veći odaziv naših građana koji su se zaista potrudili i došli maskirani, a u našem programu uživali su i strani gosti iz čak 12 zemalja diljem cijelog svijeta - rekla je Natalija Martinčević i dodala da je početna ideja ove manifestacije jačanje brenda buče na čemu se intenzivno radi od početka mandata.

Napomenula je također da je ispunjeni atrij još jedan dokaz kako građani prepoznaju ideje i manifestacije koje realizira Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije.

Bogati program započeo je u 18 sati predstavljanjem obrtnika i udruga koje su svoje prigodne radove izložile u atriju. Posjetitelji su se kroz zanimljive priče Kristijana Petrovića upoznali s povijesti vampira Istočne i Srednje Europe, a posebno je atraktivan bio ples varaždinskih coprnica. Poznati druid, Krunoslav Čolo, izrađivao je svoja pismena te nudio posjetiteljima posebno piće prikladnog naziva Zmajeva krv.

Posjetitelji su izrazili svoju kreativnost prigodno se maskirajući, a najatraktivnija maska osvojila je nagradu - vikend odmor u Kući za odmor s pričom.

Atraktivni program upotpunjen je prigodnim jelima i pićima poput jezive trpeze Halloween kolača, slastica s nezaobilaznim štruklima od buče koje su ponudile članice Udruge Trnovečko srce, kuhanim bazginim vinom iz kotla, crnim pivom iz Medine škrinje, kuhanim jezivim punčom te pečenim kestenima. Za posebne voodoo lutke, ali i prigodne torbe sa šišmišima, zadužena je bila tkalja Iva Pešut, a niz atraktivnih lubanja ponudili su Art Beton Lumas.

Halloween_1.JPG

Halloween_2.JPG

Halloween_3.JPG

Halloween_4.JPG

Halloween_5.JPG

Halloween_6.JPG

Halloween_7.JPG

Halloween_8.jpg

Halloween_9.JPG

Halloween_11.JPG

Halloween_12.JPG

Halloween_13.JPG

Halloween_14.JPG

Halloween_15.jpg

Halloween_16.JPG