FOTO Gužva u dvorištu vrtića Bajka: radili su se pokusi, pjevalo jer obilježavao se Međunarodni dan darovitih! Foto: Grad Varaždin

FOTO Gužva u dvorištu vrtića Bajka: radili su se pokusi, pjevalo jer obilježavao se Međunarodni dan darovitih!

VV | 20.3.2024. u 16:00h | Objavljeno u Društvo

Više od 200 mališana sudjelovalo je danas u Dječjem vrtiću Bajka gdje je obilježen Međunarodni dan darovite djece kroz projektni dan. Polaznici vrtića uživali su na vrtićkom dvorištu u brojnim zabavnim i edukativnim aktivnostima po izboru, uz vodstvo odgajateljica.

Tom prigodom u vrtiću su bili zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić, koje je ravnateljica vrtića Biljana Stanković upoznala s programom i standardima, pristupom, materijalnim okruženjem i mogućnostima koje vrtić nudi darovitim učenicima, ali i svim ostalim mališanima unutar svojeg kurikuluma.

Dječji vrtić Bajka uskoro će postati i dio Stručno razvojnog centra za darovitu djecu predškolske dobi, odnosno dio mreže vrtića iz Varaždinske županije, u čijoj su izradi programa sudjelovali, uz ostale stručnjake, i educirani stručnjaci iz Bajke.

- Posebno smo ponosni što će Grad Varaždin biti bogatiji za vrtiće, provoditelje programa Stručno razvojnog centra Varaždinske županije verificiranog od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te što će na taj način čak dva varaždinska vrtića od ukupno šest iz mreže, stručnjacima iz cijele Hrvatske moći prenositi znanje o radu s darovitom djecom rane i predškolske dobi - istaknula je ravnateljica Stanković.

Vrtić uz svoj redovni program nudi mogućnost posebnih programa i aktivnosti, od sportskih, umjetničkih, jezičnih programa, matematičke, STEM programe i robotiku te eko program gdje se djeca brinu o svom vlastitom vrtu i voćnjaku.

- Doista mi je drago vidjeti svu ovu djecu kako kvalitetno i sadržajno provode vrijeme u vrtiću, bilo da je to u slobodnoj igri na travi ili u organiziranim aktivnostima za koje pokažu interes. Nema ekrana koji će ih prikovati na mjestu, oni ovdje istražuju na svježem zraku, uče kroz igru, kroz odnos s drugom djecom, jednostavno uživaju. Uz gradske vrtiće kojima je Grad Varaždin osnivač, jednako su nam bitni i privatni vrtići koje pohađa veliki broj varaždinskih mališana i zadovoljstvo mi je vidjeti koliko se ovdje puno ulaže u poticajno i kreativno okruženje za njih. Ravnateljica se trudi kontinuirano unapređivati razvojne programe i za to zaslužuje svaku pohvalu - poručio je Marković.