FOTO Glazbena poslastica: Učenici Glazbene škole u Varaždinu oduševili publiku Foto: Varaždinska županija

FOTO Glazbena poslastica: Učenici Glazbene škole u Varaždinu oduševili publiku

Varaždinske vijesti | 7.9.2023. u 08:45h | Objavljeno u Društvo

Nakon panel rasprave o trideset godina gospodarstva u Varaždinskoj županiji te održanog kviza znanja za učenike srednjih škola, obilježavanje Dana Varaždinske županije nastavljeno je koncertom učenika Glazbene škole u atriju Županijske palače.

Ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu mr. sc. Davor Matačić je istaknuo kako mu je izuzetno drago da učenici i profesori imaju prilike nastupiti u okviru obilježavanja Dana Varaždinske županije.

- Ovaj koncert je poklon varaždinske Glazbene škole našem osnivaču Varaždinskoj županiji, za njen rođendan. Željeli smo u ovom prekrasnom atriju organizirati koncert koji je jedna osobna karta naše škole, stoga smo odabrali zanimljiv repertoar. Kada uzmemo u obzir da Glazbenu školu u Varaždinu pohađa 850 učenika, svih dobnih skupina, od predškolske do srednjoškolske dobi, onda je ovo samo dio što ćemo pokazati. Ovdje su naši pojedini solisti, gudači i puhači te predstavnici klavirskog odjela kao ansambl. Posebno mi je drago da su se za sudjelovanje na koncertu odazvali mnogobrojni profesori i učenici koji žele građanima pokazati svoja glazbena umijeća te se nadam kako smo uljepšali i obogatili proslavu Dana Varaždinske županije - rekao je Matačić.

Župan Anđelko Stričak zahvalio je ravnatelju, profesorima i učenicima na predivnoj izvedbi.

- Varaždinska županija je osnivač Glazbene škole koja je naš ponos. Naime, svugdje gdje učenici ove škole nastupaju ostavljaju odličan dojam i dobivaju priznanja. Upravo je iz tog razloga Varaždinska županija odlučila ovu školu obnoviti i dograditi te moram najaviti kako bismo u slijedećih desetak dana trebali sklopiti ugovor s projektantom. Vjerujem da je to jedan lijepi poklon učenicima i profesorima. Siguran sam da će Glazbena škola i nadalje biti bogati rasadnik vrhunskih glazbenih virtuoza - rekao je župan.

U koncertnoj izvedbi u kojoj su se izvodila djela Bizeta, Mozarta, Händela, Lisinskog te drugih renomiranih skladatelja uživali su, osim župana Stričaka i ravnatelja Matačića, i mnogobrojni građani, roditelji učenika, saborska zastupnica Natalija Martinčević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri maestro Davor Bobić, županijski pročelnici te ravnatelji županijskih ustanova i tvrtki.