FOTO Folkloraši oduševili posjetitelje na festivalu u Trnovcu, u publici puno mladih! Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

FOTO Folkloraši oduševili posjetitelje na festivalu u Trnovcu, u publici puno mladih!

VV | 3.7.2023. u 16:33h | Objavljeno u Društvo

U sklopu svečanog obilježavanja blagdana sv. Petra i Pavla, Kulturno-umjetničko društvo MAK Trnovec organiziralo je folklorni festival koji je oduševio posjetitelje,a sama manifestacija, koja je pod pokroviteljstvom Općine Trnovec Bartolovečki, okupila je mnoge folkloraše koji njeguju i čuvaju bogatu kulturnu baštinu svog područja.

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković izrazila je svoju zahvalnost svim sudionicima folklornog festivala koji neumorno i s ljubavlju te s velikom predanošću njeguju tradiciju svog kraja.

Trnovec_folklor_petrovo_005.jpg

- Nošnje koje naši folkloraši ponosno nose prenose naslijeđe generacija prije njih - njihovih roditelja, baka i djedova, a prikazali su nam svu raznolikost i jedinstvenost folklornog izraza. Njegovanje tradicije omogućava nam da sačuvamo našu autentičnost i jedinstvenost, ne zaboravimo svoje korijene i budemo ponosni na svoj kraj. To je naša veza s prošlošću, ali i naša obveza prema budućim generacijama. Upravo stoga me jako veseli što naš KUD Mak ima velik broj djece upisane u folklor - ustvrdila je načelnica Vitković koju je razveselio što je šator, u kojem se manifestacija održavala, prepun mladih.

- To je vrlo ohrabrujuće jer pokazuje da mladi ljudi cijene našu tradiciju i aktivno se uključuju u njezino očuvanje jer oni su budućnost našeg kraja - ustvrdila je načelnica Općine Trnovec Bartolovečki.

Trnovec_folklor_petrovo_010.jpg

Posjetitelji su imali priliku uživati u nastupima šest folklornih skupina iz Hrvatske i Slovenije, koje su obuhvaćale sve dobne skupine, od najmlađih do starijih.

- Mogli smo svjedočiti izvanrednim nastupima KUD-a Vrbovec, KUD-a Anka Ošpuh iz Ludbrega, naših prijatelja iz Slovenije, Društvo bolnišnica Ptuj, kao i naših sjajnih skupina iz KUD-a Mak - ustvrdio je Miro Koren, predsjednik Kulturološkog društva MAK Trnovec.