FOTO Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Trakošćanu okupio više od 500 sudionika Foto: Varaždinska županija

FOTO Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Trakošćanu okupio više od 500 sudionika

Varaždinske vijesti | 23.3.2019. u 18:08h | Objavljeno u Društvo

Trakošćan je danas bio rekreativno središte - na 1. Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije okupilo se više od 500 registriranih sudionika, pješaka koji su osim pješačenja uživali i u ljepotama Trakošćana - turističkog bisera naše županije.

Inicijator ovog festivala je Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava Varaždin, a organiziran je u suradnji s Varaždinskom županijom, Turističkom zajednicom Varaždinske županije i Hrvatskim savezom nordijskog hodanja.

Šetače i sve rekreativce su podržali i predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević te direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini. Martinčević je istaknula da Županija nastoji spojiti turističku ponudu, prirodne i kulturne ljepote Varaždinske županije te jedno iznimnu zdravu aktivnost kao što je nordijsko hodanje.

- Iznimno mi je drago vidjeti danas ovako veliki broj ljudi na Trakošćanu. Nordijsko hodanje je jako pogodno za sve generacije, a vidimo da ovdje ima od onih najmlađih do najstarijih. I sama sam odnedavno članica ove Udruge i moram priznati kako me nordijsko hodanje zaista veseli, a izvrsno je i za zdravlje i za održavanje kondicije. Pohvaljujem organizatora, udruzi dajemo punu podršku, zaista je danas lijepo i veselo, ali i zdravo bilo biti ovdje – rekla je Martinčević.

Predsjednica Udruge nordijskog hodanja i pješačenja "Drava" Katica Kalajdžija napomenula je da je, uz šetnju, šetačima mjeren tlak i masnoća u krvi, a posjetitelji su se mogli zabaviti uz živu glazbu.

festival_nordijskog_hodanja_trakoscan_1.JPG

festival_nordijskog_hodanja_trakoscan_2.JPG

festival_nordijskog_hodanja_trakoscan_4.JPG

festival_nordijskog_hodanja_trakoscan_5.JPG

festival_nordijskog_hodanja_trakoscan_6.JPG

festival_nordijskog_hodanja_trakoscan_7.JPG

festival_nordijskog_hodanja_trakoscan_8.JPG