FOTO Ekološka akcija u OŠ Beletinec - "Posadi šareno cvijeće, da škola bude puna sreće!"

Varaždinske vijesti | 7.5.2022. u 18:12h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Uređenje i oplemenjivanje školskog okoliša te sadnja mirisnoga cvijeća uveliko će promijeniti izgled školskoga dvorišta - stoga su učenici OŠ Beletinec povodom Dana planeta Zemlje, proveli nekoliko sati u zelenilu svog školskog vrta i dvorišta.

Malene ruke vrijednih učenika, uz pomoć svojih učitelja, složile su se pa su u manjim grupama očistile travnjak ispred škole, posadile razne cvjetnice u žardinjere oko škole, presadile biljke u veće tegle, nabrale žute cvjetove maslačka za čaj, uredile kamenjar te očistile akvarije za ribice i kornjaču.

- Promoviranjem EKO načela, program aktivnosti koji su si zadali učenici, učitelji i ostali djelatnici škole, odrađen je svima na zadovoljstvo. S tako uređenim okolišom učenici pridonose svojoj lokalnoj zajednici i ljepšem ozračju u školi. Naučiti živjeti s prirodom i onim što ona pruža, zadatak je svih nas – malih i velikih. Nasmijana lica, zajednički rad učenika i učitelja, ponovno je povezala briga o ekologiji i onom što će ostaviti budućim generacijama u nasljeđe - poručili su iz škole.

Galerija slika