FOTO Drugi dan Mladeži HDZ Grada Varaždina i Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 14.4.2023. u 21:25h | Objavljeno u Društvo

Mladež HDZ-a Grada Varaždina i Varaždinske županije danas je organizirala 2. dan Mladeži HDZ-a Grada Varaždina i Varaždinske županije, navodi se u priopćenju iz Županijske organizacije HDZ-a, kojeg prenosimo u cijelosti.

Uz veliki broj okupljenih članica i članova Mladeži, događaj su uveličali brojni stranački dužnosnici, župan i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak, saborski zastupnik i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina te ujedno nositelj liste HDZ-HSU na izborima za Gradsko vijeće Grada Varaždina Damir Habijan, kao i ostali članovi Predsjedništva Županijskog i Gradskog odbora Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Župan Anđelko Stričak, saborski zastupnik Damir Habijan, predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Tin Jurak te predsjednik Mladeži HDZ-a Grada Varaždina Jurica Pajtak obratili su se prisutnim članovima i simpatizerima.
Melani Gavrić, Sandra Hruško, Valentina Stančin, Josip Cestar i Josip Hajduk dobili su Nagradu za najaktivnije članove.

Nagradu za najaktivniju organizaciju dobila je Mladež HDZ-a Općine Maruševec koju je preuzela njihova predsjednica Dorotea Bosak. Posebne Nagrade uručene su seniorima - prijateljima Mladeži: Sofiji Friščić, Krešimiru Čopu, Ivanu Salopeku, Damiru Habijanu te Anđelku Stričaku.

Nakon službenog dijela uslijedilo je neformalnije druženje koje je započelo PUB kvizom.

Županijska organizacija Mladeži HDZ-a Varaždinske županije može s ponosom naglasiti kako su upravo njeni članovi dužnosnici najvažnijih funkcija za mlade u Varaždinskoj županiji. Mladež HDZ-a tako iz svojih redova ima županijskog vijećnika, predsjednika Savjeta mladih Varaždinske županije Josipa Cestara, predsjednika Savjeta mladih Grada Varaždina Josipa Pokornog, predsjednika Savjeta mladih Općine Bednja Damjana Hojsaka, predsjednicu Savjeta mladih Općine Vidovec Tamaru Meljnjak, predsjednika Vijeća učenika Varaždinske županije i Nacionalnog vijeća učenika Republike Hrvatske Luku Antončića te 4 općinska vijećnika.

Također, na unutarstranačkim izborima u Mladeži HDZ-a održanim 2021. godine za potpredsjednika Nacionalne Mladeži HDZ-a izabran je predsjednik naše Županijske organizacije Tin Jurak, na Izbornom saboru Mladeži HDZ-a za članove Nacionalnog odbora izabrani su naši članovi, Josip Cestar i Jurica Pajtak, a Josip Pokorny obnaša funkciju potpredsjednika Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a za logistiku.

"Naša Županijska organizacija Mladeži HDZ-a broji 902 članice i člana s jasnom vizijom boljitka životnog standarda mladih u našoj županiji, no tu nećemo stati. U samo prošloj 2022. godini u našu županijsku organizaciju učlanilo se njih 52, a vjerujem da ćemo tako nastaviti i ove godine. To je dokaz da je Mladež HDZ-a najjača, najbolja i najperspektivnija politička organizacija mladih u našoj županiji. Ujedno nam je to i motiv da se još bolje i još glasnije zalažemo za standard mladih generacija ovoga grada i županije. Smatram kako upravo naša organizacija prepoznaje probleme i potrebe naših generacija, a za koja nudimo konstruktivna i ostvariva rješenja. Još jednom želim čestitati svim članicama i članovima HDZ Grada Varaždina i Varaždinske županije njihova dan i da se aktivno uključe u rad naše organizacije!" - istaknuo je Tin Jurak.

Predsjednik Mladeži HDZ-a Grada Varaždina Jurica Pajtak prisutnima je predstavio sve aktivnosti Mladeži te istaknuo kako broj članova iz godine u godinu raste i kako je to rezultat dobrog rada cijele županijske i gradske Mladeži.

Saborski zastupnik Damir Habijan čestitao je Mladeži na dosadašnjem radu i angažmanu te svim aktivnostima koje provode tijekom cijele godine kako bi stavili fokus na probleme s kojima se susreću mladi i usmjerili djelovanje javnih politika na mlade

. "U tijeku je javno savjetovanje Nacionalnog programa za mlade za razdoblje 2023. - 2025. koje sadrži mjere vrijedne 8 milijuna eura, a koje su komplementarne mjerama koje provodimo već 7 godina poput poreznog rasterećenja za mlade, rješavanja stambenog pitanja za mlade, obrazovanja, studentskog standarda. Mladi i njihovi potencijali su naš veliki prioritet, kako na nacionalnoj, tako i na lokalnoj sredini." - rekao je Habijan.

Župan Anđelko Stričak također je iskazao zadovoljstvo radom mladih te naglasio kako je Mladež HDZ-a Varaždinske županije među najaktivnijima u Hrvatskoj.

"Iz izvješća o radu vidljivo je da ste najaktivnija Mladež, s nizom akcija kojima ste se trudili obilježiti važne obljetnice, ali i pomoći našim sugrađanima. Uključeni ste u stranački rad, u rad predstavničkih tijela, u rad Županijske skupštine te ste pozvani da na najbolji način zastupate mlade. Budite i dalje kreativni, humani i marljivi, predlažite i borite se za svoje snove. Čestitam vam na svim postignućima." - rekao je župan, a piše u priopćenju iz Županijske organizacije HDZ-a