FOTO Druga gimnazija Varaždin obilježila Europski školski sportski dan Foto: Ivana Dreven

FOTO Druga gimnazija Varaždin obilježila Europski školski sportski dan

| 30.9.2016. u 16:04h | Objavljeno u Društvo

Druga gimnazija Varaždin danas je obilježila Europski školski sportski dan, a s obzirom da ova škola provodi i program sportske gimnazije, priredila je zanimljive sadržaje.

U sportskoj dvorani održana je tako javna tribina na kojoj se okupljenima predstavilo šestero uspješnih sportaša i sportašica, učenika Druge gimnazije. O sportovima kojima se bave i usklađivanju svojih sportskih i školskih obaveza govorili su tako Anja Topolovec (4.c razred, ples), Jan Ožeg (2.s razred, bacanje kugle i kladiva), Klara Jambriško (4.c razred, rukomet), Paula Šimunčić (3.s razred, atletika), Amanda Mlinarić (1.s razred, streličarstvo) i Luka Možanić (3.s razred, nogomet).

- Škola mi omogućuje da se razvijam u sportskom smjeru koliko god mi je potrebno. Nije prenaporno u školu i uz treninge imamo vremena za sve obaveze - rekla je, između ostalog, mlada rukometašica Klara Jambriško, a školske i sportske obaveze uspješno usklađuje i Jan Ožeg.

- Sport mi je odmah iza škole, tako da čim završi nastava, idem na treninge pa škola ponekad "ispašta" jer počinjem učiti navečer, nakon 20 sati. No, što se hoće, to se i može. AK Sloboda je osigurao jako dobre uvjete, tako da je zaista samo na meni da postignem dobre rezultate - rekao je Ožeg.

Zdravka Grđan, ravnateljica Druge gimnazije, napomenula je da ova škola jedina u županiji ima sportski gimnazijski razred.

- Često kažem da je to razred izvrsnosti, jer tu je ciljana populacija perspektivnih i kategoriziranih učenika sportaša. Oni svojim lijepim sportskim rezultatima i uspjesima u školi dokazuju da je moguće imati dvije karijere, i školsku i sportsku. Naravno da u tome veliku ulogu ima škola i profesori, jer imamo nešto individualniji pristup prema njima, a važna je i suradnja s njihovim klubovima. Pratimo njihov rad u školi, ali i napredak u sportskim klubovima - kazala je ravnateljica.

Europski školski sportski dan na Drugoj gimnaziji posjetila je i Ivana Putarek iz Školskog sportskog saveza Varaždinske županije.

- Statistika za prošlu sezonu pokazuje da je u svim aktivnostima koje smo provodili sudjelovalo oko 24 posto ukupne populacije učenika osnovnih i srednjih škola, što je solidna brojka, ali naravno da ćemo raditi na tome da se taj broj i povećava - rekla je Putarek.

Posebnost ovog Europskog školskog sportskog dana bila je u suradnji sa studentima Sveučilišta Sjever i Fakulteta organizacije i informatike. Nakon javne tribine, odigrane su prijateljske utakmice između učenika Druge gimnazije Varaždin, studenata Sveučilišta Sjever i studenata FOI-a.

Košarkaška utakmica između gimnazijalaca i studenata FOI-ja završila je rezultatom 41:72, dok je nogometna utakmica Druge gimnazije i Sveučilišta Sjever završila razultatom 2:0.