Radimir Čačić i Zlatan Avar zadovoljni radom Doma Foto: Martin Novosel

FOTO: Dom socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe Varaždin proslavio 20 godina

| 15.6.2018. u 18:13h | Objavljeno u Društvo

Dom socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe Varaždin, na adresi Zinke Kunc 47, proslavio je danas 20 godina rada kao jedan od najboljih privatnih institucija u njezi starijih i teško bolesnih osoba, a prostore dijele sa Centrom za rehabilitaciju Varaždin koja se brine za oporavak mladeži i odrasle osobe s tjelesnim, osjetilnim ili intelektualnim poremećajima. 

- Mislim da smo mi primjer jako dobre prakse s obzirom da smo prva privatna ustanova socijalne skrbi u Republici Hrvatskoj. Prvi dom je osnovan još 1991. godine, a ja kao tadašnja vlasnica i osnivačica nastojim da se držimo protokola i da nam naši štićenici budu prva i osnovna stvar o kojoj se moramo brinuti te da sve se treba podčiniti njima i njihovoj dobrobiti - rekla je vlasnica oba doma Dubravka Lekić koja je osnovala varaždinski centar za skrb i rehabilitaciju 1998. godine.

Povodom obljetnice, oba centra su održala otvorena vrata za javnost, a sami štićenici su održali izložbu svojih likovnih radova.

- Ovo je jedna vrlo posebna i vrlo važna institucija jer se bavi dijelom populacije koja zahtijeva posebnu odgovornost i posebnu pažnju  društva, ali i ljudi koji taj posao obavljaju. Taj posao se radi sa srcem i toplinom ili se jednostavno ne obavlja i u tom smislu se kvaliteta ovih ustanova i usluge koje daju institucije kojim upravlja Dubravka Lekić su se dokazale kroz ova desetljeća iza nas da se radi o izuzetno uspješnim institucijama - rekao je Radimir Čačić, župan Varaždinske županije.

- Mi smo zadovoljni i pozdravljamo ovakve privatne inicijative jer one obavljaju usluge rehabilitacije i skrbi koje su od javnog interesa i na dobrobit građana. Ono što mene veseli je podatak koji sam upravo doznao, a to je da je ova ustanova povukla 17 milijuna kuna do sada iz razno raznih fondova, što znači da oni rade svoj posao jako dobro jer inače ne bi mogli uzeti ovakvu impozantnu brojku iz fondova - zaključio je Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika Varaždina.