FOTO Djelatnice novomarofske bolnice po prvi put se predstavile skupnom izložbom

vv | 11.5.2023. u 18:11h | Objavljeno u Društvo

Akril na platnu, oslikano staklo, cvijeće o krep papira, pletiva… tek neke su od umjetničkih izričaja s kojima se desetak djelatnica Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, dobrim dijelom medicinskih sestara, po prvi put zajedno javno predstavljaju. Uz profesionalni poziv, naime, sklonost lijepom povezala ih je i okupila na prvoj zajedničkoj izložba radova djelatnika bolnice u Novom Marofu, koja je danas otvorena u velikoj dvorani novomarofskog dvorca Erdödy povodom međunarodnog dana sestrinsta.

- Već dulji niz godina slična izložba održava se u Općoj bolnici Varaždin, čija sam bila i ja sudionik. Želja mi je bila da i mi u Novom Marofu izložimo svoje radove pošto znam da u našoj ustanovi ima djelatnika koji se u slobodno vrijeme bave umjetnošću. Nadam se da je ova izložba tek prva u nizu i da će nam se pridružiti kolege koji će tek otkriti svoje talente te smoći hrabrosti da ih javno izlože, rekla je jedna od autorica i organizatorica izložbe Tanja Novoselec te zahvalila kolegicama i svima koji su pripomogli održavanju izložbe koja je otvorena do 19. svibnja.

Pozdravljajući okupljene u svoje i ime pročelnice Službe Valerije Horvat-Marelja, dr. med. Josip Prtorić također je izrazio nadu da će se broj autora s godinama povećati, kao i da će idućih tjedana sestrinstvo doći do zasluženog statusa, čiju važnost za rad sustava zdravstva liječnici sve više vide.

Oduševljen kreativnošću kolegica, i glavni tehničar Ivan Tuk izrazio je želju da ova izložba postane tradicionalna.

- Osim što se u ustanovi trudite tijekom godine, sada pokazujete i svoje talente i kreativnost uz dan sestrinstva, koji ove godine obilježavamo u znaku nedostatka medicinskih sestara, sve zahtjevnijeg rada i njegovog neadekvatnog vrednovanja, rekao je Tuk.   

Čestitavši dan sestrinstva u ime ravnatelja OBV Damira Poljaka i u svoje ime, zamjenik ravnatelja OBV Marko Hlebar naglasio je da medicinske sestre i tehničari sve više postaju partneri liječnicima u liječenju.

- Stoga imam dojam da sestrinstvo ide u dobrom smjeru. Puno se napravilo na sistematizaciji i edukaciji, a i dalje treba raditi na valorizaciji stečenih kompetencija, rekao je Hlabar, koji je zajedno s pomoćnicom ravnatelja za sestrinstvo Željkom Gajski uručio zahvalnice autoricama Miljenki Šimec, Hrvojki Petak, Dragici Beštek, Dijani Hereković, Nevenki Šinjori, Ljiljani Kurtoić, Kristini Bejuk, Božici Guzvinec i  Tanji Novoselec.