FOTO Dječje folklorno društvo “Sončece” sudjelovalo na 20. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske u Kutini

Varaždinske vijesti | 18.10.2023. u 19:48h | Objavljeno u Društvo

Starija dječja folklorna skupina Dječjeg folklornog društva "Sončece" iz Varaždina sudjelovala je na jubilarnom 20. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske u Kutini.

Festival dječjeg folklora Hrvatske tradicionalno se održava u listopadu u sklopu obilježavanja Svjetskog dječjeg tjedna. Organizator manifestacije je KUD “Ivančice” iz Kutine.

Pravo sudjelovanja na Festivalu dječjeg folklora Hrvatske imaju skupine koje su izabrali selektori na regionalnim ili županijskim smotrama diljem Hrvatske.

Selektorica Katica Tomac odabrala je na 9. Županijskoj smotri dječjeg folklora održanoj u travnju u općini Sveti Ilija da Dječje folklorno društvo “Sončece” ove godine predstavlja Varaždinsku županiju na Festivalu dječjeg folklora Hrvatske u Kutini.

DFD “Sončece” u Kutini se predstavilo s koreografijom pjesama i plesova Hrvatskog zagorja “Jankić je dojahal” koju potpisuje voditelj folklorne skupine Tim Hrvaćanin. Voditelj tamburaškog sastava i škole tambura je Nikola Ivek.

Ovo je bilo drugo sudjelovanje DFD “Sončece” na Festivalu dječjeg folklora Hrvatske, a 2006. godine u Kutini su osvojili 2. nagradu u kategoriji “Dječje igre i njihova scenska obrada (djeca od 3-10 godina)”.

Još uvijek nije kasno da svoje mališane upišete u školu folklora ili školu tambure DFD “Sončece”! Škola folklora DFD “Sončece” djeluje u dvije grupe.

Mlađa dječja folklorna skupina okuplja djecu predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole (6 – 10 godina) srijedom od 17:30 do 18:30. Probe se održavaju u prostorijama Mjesnog odbora Banfica, Dravska ulica 7b u Varaždinu.

Probe starije dječje folklorne skupine (učenici viših razreda osnovne škole, 11 – 14 godina) održavaju se srijedom od 18:30 do 19:30, također u prostorijama Mjesnog odbora Banfica.

Djeca i mladi (8 – 16 godina) koji žele naučiti svirati jedan od tamburaških instrumenata – bisernicu, brač, bugariju ili berde – mogu se upisati u školu tambura.

Probe škole tambura održavaju se ponedjeljkom i petkom od 18:00 do 19:00 u prostorijama Varaždinskog folklornog ansambla u Aninoj ulici 11 u Varaždinu.

Za više informacija o upisima možete se javiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona 098/957-0546.

Galerija slika