FOTO Djeca iz vrtića Malo drvo uz pomoć participativnog proračuna izradila slikovnicu Priče o Varaždinu

Varaždinske vijesti | 12.6.2024. u 11:35h | Objavljeno u Društvo

„Priče o Varaždinu“ naziv je dječje slikovnice koja je danas predstavljena javnosti u varaždinskoj vili Bedeković, Odjelu za djecu Gradske knjižnice i čitaonice „Metel Ožegović“.

Uz djecu i njihove odgajatelje, promociju slikovnice uveličali su Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća i Danijela Vusić, pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Varaždina.

Autori slikovnice su djeca varaždinskog Dječjeg vrtića Malo drvo, a slikovnica je tiskana financijskim sredstvima Grada Varaždina iz Dječjeg participativnog proračuna za 2023. godinu.

Ideju za slikovnicu djeca su dobila prilikom posjete gradskoj knjižnici kada su tražili slikovnicu o Varaždinu koja do tada nije bila dostupna.

Uz pomoć odgajatelja i svojih roditelja, djeca starije odgojne skupine su istraživala povijest svog grada, oblikovala priče i ilustracije te sve upotpunila svojom dječjom maštom. Tekst i slike prilagodila je i obradila odgajateljica Kristina Hudoletnjak, a goste je na promociji upoznala s projektom i pozdravila Jelena Kežić, ravnateljica vrtića Malo drvo.

- Drago mi je da je participativni proračun za mlade i djecu, a koji sam inicirao kroz Odbor za mlade, dobio svoju najljepšu priču, a to su ova djeca koja danas predstavljaju svoju slikovnicu Priče o Varaždinu. To je fantastična slikovnica koju su sama djeca napravila uz pomoć odgajatelja. – rekao je Lukavečki objasnivši da je participativni proračun za mlade upravo zamišljen tako da mladi i djeca sami odabiru sebi najbolje projekte te da ih imaju prilike ostvariti uz pomoć Grada Varaždina.

Galerija slika