Dan otvorenih vratiju nazvali „Pro(e)živi jedan dan kao student“ Foto: Martin Novosel

FOTO: Dan otvorenih vrata FOI-ja izmamio interes preko 100 "budućih" studenata

| 18.4.2018. u 15:23h | Objavljeno u Društvo

U tijeku je Festival znanosti 2018, prigoda svim zainteresiranima za upis na Fakultet organizacije i informacije da pobliže upoznaju ovaj fakultet. Tijekom četiri dana u planu su (16. - 19. travanj) više radionica i predavanja namijenjenih svim dobnim skupinama, od predškolaca, osnovnoškolaca pa sve do srednjoškolaca i studenata, ali i svim drugim zainteresiranim skupinama. Na dan otvorenih vrata koji se održao jučer, okupilo se preko 100 zainteresiranih učenika, a uvodnom rječju im se obratio dekan fakulteta Neven Vrček te prodekanica za znanstvenoistraživački rad Nina Begičević Ređep.

- Interes za ovim fakultetom je relativno velik. U prosjeku preko državne mature, imamo za jedno mjesto na fakultetu barem tri zainteresiranih za upis. To govori o tome da je fakultet prestižan. Nije sasvim lagan, ali za one koji vole ovu struku i koji zaista rade nije ni težak. Naši diplomanti izlaze na tržište rada i prema svim našim saznanjima, nemaju pretjerano velikih problema sa zapošljavanjem - rekao je u svom govoru dekan Neven Vrček.

- Želimo vas uvjeriti da je FOI upravo najbolji izbor za vas i želimo pokazati sve ono što radimo i sve aktivnosti u koje ćete se moći uključiti kada postanete student FOI-ja. Isto tako želimo vas uključiti u različite projekte tijekom studija koje radimo i s poslodavcima i s različitim drugim visokoškolskim institucijama u Hrvatskoj, ali i svijetu - izjavila je Begičević Ređep.

Želja je bila pokazati učenicima i budućim studentima kako izgleda uobičajeni dan FOI studenta pa su dan otvorenih vratiju nazvali „Pro(E)živi jedan dan kao student“.

- Imamo 3000 studenata trenutno i dolaze nam iz 150 različitih škola na cijeloj regiji Republike Hrvatske. Mi nudimo studentima diplomu informatičara, ali i ekonomista i po tome smo specijalni. Mogu naučiti kako programirati, ali isto tako naučiti kako neki organizacijski sustav funkcionira što je jako velika prednost - objasnila je prodekanica za nastavu Renata Mekovec.

Predstavile su se i aktivnosti svih službi na fakultetu te ostale studentske udruge. Na fakultetu tako djeluju Centar za podršku studentima i razvoj karijera, Ured za međunarodnu suradnju, Studentski zbor, Sportska udruga FOI-ja te Business club @FOI.

- Ne samo da vrlo brzo naši studenti nalaze posao već su i mnoge tvrtke priznale da im je žao što nisu prije više studenata s FOI-ja tražile, nego su više bile orijentirane na studente s FER-om kao jednim više tehničkim fakultetom, a sada su tokom godina shvatili da su naši studenti jaki ne samo u polju programiranja, nego i u marketingu te analizama koje prethode samom programiranju. Naš centar ukratko pruža vama podršku i cilj nam je razviti aktivnosti kako bi pomogli tokom studija i kako bi studente kasnije pripremili za tržište rada - rekao je Zoran Tanasić, djelatnik na Centru za podršku studentima i razvoju karijera.

Razmjena studenata je danas gotovo uobičajena praksa te pridonosi akademskom i osobnom razvoju pojedinog studenta, a ujedno se smatra jednim od čimbenika koji pridonosi kvaliteti obrazovnog sustava i izgradnji Europe, pa tako i Varaždina, temeljene na znanju, a tu pomaže Ured za međunarodnu suradnju.

- Na razini fakulteta mi vam nudimo studiranje na jednom od partnerskih fakulteta, dok redovito studirate na našem fakultetu. Mi vas informiramo koje su vam mogućnosti i kada se možete prijaviti. Postoje mogućnosti studiranja unutar Europske unije putem programa Erasmus+, ali isto tako možete putem naših bilateralnih sporazuma studirati i van Europe. Svi ti fakulteti su usklađeni s našim programima na fakultetu, ali i da naučite znanja koja ne možete ovdje na našem fakultetu usvojiti - zaključila je Ivana Fojs, djelatnica Ureda za međunarodnu suradnju.

_DSC5250.jpg

_DSC5243.jpg

_DSC5241.jpg

_DSC5238.jpg

_DSC5215.jpg

_DSC5214.jpg

_DSC5210.jpg

_DSC5208.jpg

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci