FOTO Gužva na Danima karijera na Strojarskoj i prometnoj školi: Što nakon završetka škole; posao ili faks? Foto: Krešimir Đurić

FOTO Gužva na Danima karijera na Strojarskoj i prometnoj školi: Što nakon završetka škole; posao ili faks?

IHR/Varaždinske vijesti | 14.3.2024. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

U Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin danas je održan Dan karijera, na kojem su učenici te škole imali priliku iz prve ruke doznati sve što ih zanima vezano uz njihova buduća zanimanja ili daljnji nastavak školovanja.

- Imamo jako puno upita poslodavaca koji bi voljeli doći u našu školu i predstaviti se učenicima čime se bave i koje su njihove djelatnosti. To je malo nezgodno organizirati u vrijeme redovne nastave i zato smo odlučili ove godine sve okupiti na jednom mjestu - istaknula je Snježana Klarić, ravnateljica Strojarske i prometne škole Varaždin.

U sklopu Dana karijera predstavilo se 20-ak poslodavaca, tvrtki s kojima ova varaždinska srednja škola i inače surađuje, a predstavili su se i fakulteti te sveučilišta. Održana su i predavanja za maturante, a da su ovakva događanja itekako dobrodošla za učenike završnih razreda složili su se maturanti Ivan Gašparuš, učenik četvrtog razreda smjera strojarski računalni tehničar te Melani Brckan, učenica četvrtog razreda smjera tehničar cestovnog prometa.

- Predstavljanje poslodavaca i njihovih djelatnosti te fakulteta nama mladima jako puno znači zato jer su mnogi još neodlučni što nakon završetka srednje škole - ustvrdila je Melani. Dok ona razmišlja o studiju medicine, njezin kolega Ivan volio bi upisati strojarstvo.

- Ako matura dobro prođe planiram upisati strojarstvo, a ako ne, pauzirat ću godinu, dvije, zaposliti se i onda vjerojatno dalje nastaviti studij - rekao je Ivan.