FOTO Članovi sekcije mladeži PK Ivanec iz 5 osnovnih škola posjetile Park prirode Učka i odradili uspon na najviši vrh

Varaždinske vijesti | 9.6.2022. u 17:48h | Objavljeno u Društvo

Planinarski klub Ivanec tijekom proteklog vikenda organizirao je izlet za sekcije mladeži osnovnih škola Ivanec, Klenovnik, Kamenica, Maruševec i VIšnjica izlet na Učku, Park prirode sa najvišim vrhom Vojak, nadmorske visine 1396 metara, kojemu se odazvalo preko 100 mladih planinara .

Ovaj izlet realiziran je nakon skoro tri godine planiranja i odgađanja zbog prethodne epidemiološke situacije i mjera koje su bile tada na snazi. Uz pratnju vodiča PK Ivanec i voditelja sekcija navedenih osnovnih škola s ukupno tri autobusa došli su do prijevoja Poklon iznad Opatije gdje su obuli planinarske gojzerice i krenuli istočnom padinom Učke prema križanju planinarskih staza.

Staza do križanja poslužila je za početno zagrijavanje te priprema za uspon prema Vratima i prijevoju Sedlo otkuda su se otvorili predivni vidici prema Istri.

Uz određen odmor zatim su se po stazi kroz cvjetnu livadu uspeli na Vojak, vrh Učke odakle se pružao prekrasan vidik na Istru,Riječki zaljev,sjeverni Jadran s otocima , Gorski kotar, Velebit i Ćićariju, a nakon bure kada je zrak čist vidik doseže do Tršćanskog zaljeva,Julijskih alpi i Dolomita u Italiji.

Uslijedilo je zadržavanja na vrhu, odmor i nezaobilazno fotografiranja te je izrađena zajednička fotografije koja je ponos PK Ivanec, jer toliko mladih planinara na jednom vrhu do sada nije zabilježeno u povijesti PK Ivanec.

Uslijedilo je spuštanje do Sedla i prijevoja Poklon, tj. polazne točke izleta i povratak kući puni emocija i predivnih uspomena .

Galerija slika